Matjaž Brumen bi raje videl nekoliko težjo kot lahko skupino. Foto: EPA
Matjaž Brumen bi raje videl nekoliko težjo kot lahko skupino. Foto: EPA

S temi reprezentancami se tako na prvenstvu, ki bo od 17. do 27. januarja prihodnje leto na Norveškem, ne more srečati. Predtekmovanje bo potekalo v Drammnu, Stavangerju, Bergenu in Trondheimu, drugi del bo v Stavangerju in Trondheimu, končne odločitve pa v olimpijskem Lillehammerju.


Brumen: V Švici se nam je lahka skupina maščevala
"Na evropskem prvenstvu nastopa svetovna rokometna elita. Na njem ni lahkih nasprotnikov, so le reprezentance, ki bi se jim želel na vse načine izogniti. Naša zadnja izkušnja s prvenstva v Švici, ko smo v prvem delu nastopali v dokaj lahki skupini, se nam je v drugem delu tekmovanja maščevala v dvobojih z močnejšimi reprezentancami. V Skandinaviji bi si morda želel nekoliko močnejšo skupino v prvem delu tekmovanja, da takoj vidimo naše realne zmožnosti," pred petkovim žrebom meni Matjaž Brumen.

Jakostne skupine za žreb

1. skupina:
Francija, Španija, Danska, Hrvaška

2. skupina: Slovenija, Nemčija, Rusija, Islandija

3. skupina: Poljska, Norveška, Slovaška, Madžarska

4. skupina: Belorusija, Črna gora, Švedska, Češka
 
Žreb skupin za ženski SP:

Skupina A: Skupina B: FRANCIJA RUSIJA HRVAŠKA BRAZILIJA ARGENTINA MAKEDONIJA KAZAHSTAN AVSTRALIJA Skupina C: Skupina D: NORVEŠKA ROMUNIJA AVSTRIJA POLJSKA ANGOLA KITAJSKA DOM. REPUBLIKA TUNIZIJA Skupina E: Skupina F: MADŽARSKA NEMČIJA ŠPANIJA JUŽNA KOREJA JAPONSKA UKRAJINA KONGO PARAGVAJ
Prvenstvo bo od 2. do 16. 12. v Franciji.