Gašper Marguč je dokončno odpadel z Zormanovega seznama. Foto: Reuters
Gašper Marguč je dokončno odpadel z Zormanovega seznama. Foto: Reuters

Desnokrilni rokometaš, član madžarskega prvaka Veszprema, je zaradi poškodbe stopalnega loka izpustil sklepni del sezone. Na reprezentančnih pripravah je 33-letnik nekaj časa treniral po prilagojenem programu, a se je izkazalo, da mu poškodba še ne omogoča polnih obremenitev.

"S selektorjem sva se pogovarjala že pred objavo seznama rokometašev, vabljenih na priprave. Oba sva se zavedala možnosti, da še ne bom pripravljen. Vesel in hvaležen sem, da me je kljub temu vpoklical na priprave in dal možnost, da poskusim, ali bo stopalo vzdržalo," je ob slovesu od reprezentančnega tabora na Gorenjskem povedal Marguč.

"Na žalost poškodba stopala še ni povsem sanirana. Že po prvem tednu priprav so se pojavile bolečine, ki so me ovirale pri treniranju. V tem trenutku še nisem pripravljen, da bi do konca vzdržal napore, ki jih prinašajo priprave za olimpijske igre," je povedal Marguč. "Razočaran sem in težko mi je. Olimpijske igre so sanje vsakega športnika, po drugi strani pa sem se že pred pripravami zavedal, da se to utegne zgoditi. Čas ni bil moj zaveznik, za saniranje poškodbe pa bom potreboval več, kot ga je na voljo," je še dodal Marguč.

Marguč je za slovensko reprezentanco odigral 134 tekem, kar ga uvršča na 18. mesto večne lestvice. Dosegel je 459 zadetkov. V dresu izbrane vrste je nazadnje nastopil na januarskem evropskem prvenstvu in ji pomagal do šestega mesta.

Slovenski rokometaši bodo ta petek končali drugi ciklus sklepnih priprav. V ponedeljek jih nato v Celju čaka prvi pripravljalni preizkus, na katerem se bodo v dvorani Zlatorog ob 19. uri pomerili z Egiptom.