V prihajajočem tednu se nadaljujejo kvalifikacije za evropsko rokometno prvenstvo, ki bo januarja na Norveškem, Švedskem in v Avstriji. Foto: MMC RTV SLO
V prihajajočem tednu se nadaljujejo kvalifikacije za evropsko rokometno prvenstvo, ki bo januarja na Norveškem, Švedskem in v Avstriji. Foto: MMC RTV SLO

Prva tekma bo v sredo v Almereju na Nizozemskem, druga pa prihodnjo nedeljo v Celju v dvorani Zlatorog. Članska moška izbrana vrsta se je ob 13. uri zbrala v hotelu Dobrava v Zrečah.

Kot vedno rad poudarim, je nekaj najlepšega priti domov in spet videti reprezentančne soigralce. V ponedeljek bomo že v popolni postavi, tako da nas danes čaka nekoliko bolj sproščen začetek, od jutri naprej pa se priprave začnejo na polno.

Blaž Janc

Zaradi klubskih obveznosti se bodo ekipi nekoliko pozneje pridružili skorajda vsi rokometaši iz tujine: Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Matej Gaber, Nik Henigman, Vid Kavtičnik, Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Gašper Marguč, Mario Šoštarič, Aleksander Špende in Miha Zarabec.

V poštev prideta le dve zmagi
"Kot vedno rad poudarim, je nekaj najlepšega priti domov in spet videti reprezentančne soigralce. V ponedeljek bomo že v popolni postavi, tako da nas danes čaka nekoliko bolj sproščen začetek, od jutri naprej pa se priprave začnejo na polno. Misli so že popolnoma usmerjene proti obema tekmama z Nizozemsko. V poštev prideta le dve zmagi, da dosežemo ta cilj, bo treba trdo delati," je ob prihodu v tradicionalni pripravljalni tabor slovenskih rokometašev dejal Janc.

Za zdaj pri polnem izkupičku točk
Slovenija je po dveh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini 4 zbrala vse štiri točke, Nizozemska in Latvija po dve, Estonija pa je brez točk. Na evropsko prvenstvo 2020, ki bo na začetku prihodnjega leta na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji, se bosta uvrstili obe najboljši ekipi iz te skupine.

Rokometaši so se zbrali v Zrečah