Foto:
Foto:
Zimzeleni Slavko Goluža bo spet zaigral v finalu svetovnega prvenstva.
Mateo Garralada je bil med bolj prodornimi Španci.
Alberto Enterrios je takole preigral Sahbija Ben Azizo.

Branilci naslova Hrvatje so s 35:32 izločili slovenske krvnike Francoze. Tekmo so bolje začeli Francozi, ki so že v sedmi minuti vodili s 6:2. Južni sosedje so se prebudili na krilih vratarja Vlada Šole. Sredi polčasa je bil izid izenačen na 9. Hrvati so imeli največjo prednost v 25. minuti, ko so povedli 14:11. Končnico so spet bolje odigrali galski petelini, ki so se približali na 14:15.

Po vrnitvi iz slačilnic so olimpijski prvaki povsem prevladovali nad nasprotniki. V 39. minuti so prvič povedli s tremi zadetki razlike (23:20), pet minut pozneje pa za pet (26:21). V vratih je še naprej blestel Šola, njegovi soigralci pa so prek številnih protinapadov pridno polnili nasprotnikovo mrežo.

Osem minut pred koncem je bila razlika že osem zadetkov (32:24). Francozi se kljub vsemu niso vdali in so se nasprotnike skušali ujeti vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Kaj več kot znižati razliko na končnih tri, pa jim ni uspelo.

Konec tunizijskih sanj
V prvi polfinalni tekmi je Španija s 33:30 ugnala Tunizijo in se uvrstila v svoj prvi finale na svetovnih prvenstvih in s tem že osvojila (šele) prvo medaljo na SP-jih.

Prvi polčas je bil izjemno izenačen, saj je bil izid v tem delu kar 15-krat poravnan. Španci so za dva gola prvič povedli ob 11:9. Gostitelji so imeli v zadnjih sekundah prvega polčasa sedemmetrovko za izenačenje na 17, Hmam je zapravil priložnost, Španci pa so s hitrim protinapadom postavili izid polčasa (18:16).

Evropejci so v 36. minuti prvič povedli s tremi zadetki razlike (21:18). Afričani so se na krilih 12.000 gledalcev vrnili in sami povedli 23:22. Nazadnje so vodili še 26:25. V zadnjih desetih minutah pa so Španci povsem prevladovali nad Tunizijci in si s petimi zaporednimi zadetki nabrali neulovljivo prednost (30:26).

Moč skupine II
V Tuniziji je bilo v soboto sicer odigranih šest tekem. Zanimivo pa je, da so se zmag v vseh tekmah (tako za končne uvrstitve od 5. do 12. mesta) kot v obeh polfinalih veselile reprezentance, ki so igrale v skupini II.