Tone Tiselj je trener Krima in slovenske ženske rokometne reprezentance. Foto: BoBo
Tone Tiselj je trener Krima in slovenske ženske rokometne reprezentance. Foto: BoBo
Strokovnjaki pred tekmo z Egiptom
Rokometaši pred potjo v Barcelono
Selektor Denić ocenil igre v prvem delu

Tiselj, tisti selektor, ki je Slovenijo leta 2004 popeljal do srebra na domačem evropskem prvenstvu, pa pravi, da je z imenovanjem Borisa Deniča na selektorsko mesto v slovenski reprezentanci zavel nov veter.

Reprezentanca ima mir, ni več klanskih bojev
"Odkar je slovenska reprezentanca pred dvema letoma dobila novo vodstvo, je naredila izjemen preskok. Zastavila si je konkretne cilje, ki jih tudi uspešno lovi in izpolnjuje. Funkcionira kot največje reprezentance, kot so Danska, Francija, Hrvaška. Je kvalitetno vodena tako po strokovni kot tudi po tehnični plati. Reprezentanca ima svoj mir, vodijo jo ljudje, ki si med seboj zaupajo. Ni več opozicije, klanskih bojev, ki bi trgali ekipo, tako kot je bil to primer v obodobju po letu 2005," je dejal Tiselj.

Vsak igralec je pomemben
In nadaljeval: "Slovenija je s svojimi igrami do zdaj pokazala, da lahko igra vrhunski rokomet kjer koli. Pokazala je tri formacije: najmočnejšo 6-0, 3-2-1, medtem ko je Srbe presenetila s 5-1. Vsak igralec ve, da je pomemben in čaka na svoj trenutek, ko bo prispeval svoj delež v mozaik. Reprezentanca je posrečena kombinacija izkušenejših in mlajših igralcev. Odkar je Uroš Zorman postal vodja te ekipe, je zrelejši in igra mnogo bolje, kot je v preteklosti. Imamo dva izjemna potenciala. Matej Gaber je že primerljiv z najboljšimi obrambnimi igralci, tu pa je še obetavni strelec z razdalje Borut Mačkovšek. Prihaja Gašper Marguč, medtem ko je Jure Dolenec kljub mladosti že standarden član te reprezentance."

Egipt in Rusija slabši kot Srbija in Poljska
Še o tekmecih v osmini finala in četrtfinalu. "Zdaj je na vrsti osmina finala z Egiptom in prva tekma, na kateri je Slovenija favorit, zato bo morda malo težje. Res je, da je na eni tekmi možno vse in da je Egipt kvalitetna reprezentanca. Toda verjamem, da smo dovolj zreli, da se nam bo uspelo uvrstiti v četrtfinale. Tam nas čakajo Rusi, ki razen tega, da so zamenjali vodstvo, ostajajo povprečna evropska reprezentanca, kakršno poznamo v zadnjih letih. Morda igrajo malce hitreje. Njihov glavni igralec je Belorus Sergej Harbok. Kakor koli, Egipt in Rusija sta verjetno slabša kot Srbija in Poljska," je sklenil Tiselj.

Jeras: Prvič zmagali vse tekme
Jeras, ki je Slovenijo leta 2000 popeljal na prve olimpijske igre, pa je o skupinskem delu povedal: "Prvič se je zgodilo, da smo v prvem delu zmagali vse tekme, zato moramo biti zadovoljni. Igra je bila sicer toplo-hladno, a na koncu šteje le izid. Sem prijetno presenečen. Lepo jih je gledati, igrajo moderen rokomet. Igro so prilagodili slovenskim značilnostim. Igrajo hitro, z veliko gibanja, imajo dobro podporo v obeh vratarjih."

Slovenija favorit, a ne bo lahko
Jeras meni, da je Slovenija na obračunu z Egiptom favorit: "Srečanje z Egiptom ne bo lahko, kar dokazujejo tudi nedeljske tekme, ko so imeli nekateri favoriti precej dela. Slovenci so favoriti, je pa treba biti previden in 100-odstotno angažiran. Bila bi škoda, da bi podrli tisto, kar so do zdaj zgradili. Rusi pa niso nič posebnega. Igrajo zastarel rokomet, edini opazen igralec je Harbok. Vsekakor so oboji premagljivi."

Strokovnjaki pred tekmo z Egiptom
Rokometaši pred potjo v Barcelono
Selektor Denić ocenil igre v prvem delu