David Špiler občuduje igro Nemcev. Foto: RTV SLO
David Špiler občuduje igro Nemcev. Foto: RTV SLO
Špiler: Kiel igra z glavo

"Malo sem razočaran nad našo obrambo. Mislil sem, da jim bomo bolje parirali. Ni nam steklo, mogoče smo malo utrujeni tudi od polfinalne tekme. Boljšega izgovora ne najdem. Čestittke njim, nas pa čaka še veliko dela, da bomo dosegli status Kiela, ki rokomet igra z lahkoto in zame tudi najlepšega," je za MMC dejal 24-letni Gorenjec v rumeno-zelenem dresu.

Tudi rokomet je treba igrati z glavo
In kako Kielu uspeva praktično vso tekmo odigrati le s sedmimi rokometaši: "Oni gojijo sistem igre, kjer ni pretiranega teka. Vsak ve, kako se postaviti. Ne igrajo na silo, ampak z glavo. Rokomet se da igrati enostavno, če ga zna tako igrati 6 rokometašev na terenu. Užitek jih je gledati, vendar rajši proti drugim kot proti nam."

Po turnirju 189 cm visokega rokometaša prevevajo mešani občutki: "S prvo tekmo sem zadovoljen, proti Kielu pa smo naredili preveč napak tako v obrambi kot tudi v napadu. Vse skupaj bo treba prespati. Sicer pa je tekem je še veliko. Ven bo treba izvleči pozitivno, a izida dlje kot do nedeljskega večera ne bomo pogrevali."

A. V.

Špiler: Kiel igra z glavo