Denis Špoljarić je v Celju zapustil soliden vtis, a resnici na ljubo navdušil ni. Foto: RTV SLO
Denis Špoljarić je v Celju zapustil soliden vtis, a resnici na ljubo navdušil ni. Foto: RTV SLO

Špoljarić je pred letošnjo sezono podpisal dveletno pogodbo, ki dopušča možnost odhoda po prvi sezoni, kar je Hrvat tudi izkoristil. "V Zagrebu so mi ponudili triletno pogodbo, obenem pa imam tam tudi poslovne obveznosti, kar je bilo odločilno. V Celju mi je čudovito, spoznal sem krasne ljudi in mesto, v katerega se bom z veseljem vračal. Silno sem si želel uspeha z zeleno-rumenimi in škoda, da smo izgubili tekmo v Flensburgu, saj bi lahko s to ekipo veliko storili v Evropi. To je moja edina grenka celjska izkušnja," je odločitev pojasnil Denis Špoljarić.

Turnšek: Razšli se bomo korektno
"Želeli smo, da Špoljarić ostane v Celju, vendar je izrazil željo po vrnitvi v Zagreb, kjer živi tudi njegova družina. Njegovo odločitev spoštujemo in po koncu sezone se bomo korektno razšli. Denisu želimo vse najboljše v nadaljevanju kariere," je povedal predsednik Celja Pivovarne Laško Tone Turnšek.

Poleg Denisa Špoljarića po koncu sezone celjske vrste zapuščajo tudi Jure Natek, Sergej Harbok, Dušan Podpečan, Matjaž Brumen, Mitja Lesjak in Borut Ošlak.

C. R.