Tekma proti Granitasu ne bo odločala o ničemer, a jasno je, da bodo želeli Celjani po porazu prejšnji teden proti Chamberyju pustiti boljši vtis. Foto: MMC RTV SLO
Tekma proti Granitasu ne bo odločala o ničemer, a jasno je, da bodo želeli Celjani po porazu prejšnji teden proti Chamberyju pustiti boljši vtis. Foto: MMC RTV SLO
Tone Tiselj
Tone Tiselj ima še vedno podporo vodstva kluba, čeprav je igra Celja tudi to sezono daleč od šampionskih časov. Foto: MMC RTV SLO

Celje Pivovarna Laško si je v lahki predtekmovalni skupini A že po 4. krogu zagotovilo nastop v drugem delu tekmovanja, pri čemer sta obe tekmi proti Chamberryju pokazali, da slovenski prvaki niso dorasli najboljšim evropskim klubom. Zato je zdaj toliko pomembneje, kateri tekmeci bodo v nadaljevanju sezone prišli v Zlatorog, kar bo določil torkov žreb.

Poraz v Franciji pustil posledice
Trener Tone Tiselj, ki ima še vedno vso podporo vodstvo, seveda razmišlja le o zmagi proti litovskemu moštvu, čeprav stanje v moštvu ni dobro: "Smo v krizi, igralci se pred začetkom sezone očitno niso zavedali, kaj nas čaka in da se bo ta sezona razlikovala na prejšnjih. Šok je povzročil predvsem prvi poraz proti Chamberyju v Franciji. Pričakovali smo precej več, a se je na koncu obrnilo ravno obratno."

Tudi v soboto pustiti srce na parketu
Tiselj bo zahteval, da naj igralci na sobotni tekmi pred domačimi navijači dajo svoj maksimum, prav tako kapetan Edvard Kokšarov: "Čaka nas srečanje, ki ne more ničesar več spremeniti. Vendar pa se moramo zavedati, da je Celje klub, za katerega se moramo vsi boriti. Vsak izmed nas bo moral dati na igrišču svoj delež, da osvojimo načrtovani točki."

Prihaja klub z bogato zgodovino
Granitas-Karys je klub z bogato evropsko zgodovino. V evropskih pokalih je nastopil že dvajsetkrat. Njegov največji uspeh je uvrstitev v osmino finala Lige prvakov v letih 1995 in 1996. Večino golov na tekmah dosega njihova zunanja linija, posebej nevaren je srednji zunanji Aidenas Malasinkas, ki je po petih odigranih krogih Lige prvakov z 38 zadetki na petem mestu lestvice strelcev.

Nesoglasja v koprskem moštvu
Cimos Koper bo za slovo od Evrope igral proti španskemu Portland San Antoniu, ki so ga doma premagali. Zdaj je res težko upati na nov podvig. V zakulisju krožijo govorice o vse večjem nesoglasju znotraj moštva, ki je daleč od lanskega "idiličnega" vzdušja, ko so Koprčani navduševali z igro in v državnem prvenstvu osvojili drugo mesto, medtem ko so se v pokalu EHF uvrstili v polfinale.

Liga prvakov (M), 6. krog, skupina A
Sobota ob 17.45:
CELJE PIV. LAŠKO - GRANITAS KAUNAS
HAMMARBY - CHAMBERY

Lestvica:                             
CHAMBERY              5  5 0 0  +50 10
CELJE PIVOVARNA LAŠKO 5  3 0 2  +19  6
HAMMARBY              5  2 0 3  -23  4
GRANITAS KAUNAS       5  0 0 5  -46  0

Skupina E
Sobota ob 20.00:
PORTLAND SA - CIMOS KOPER
Nedelja:
ČEHOVSKI MEDVEDI - STEAUA

Lestvica:                           
ČEHOVSKI MEDVEDI     5  3 0 2 +12  6
PORTLAND SA          5  3 0 2  +5  6
STEAUA               5  3 0 2  -4  6
CIMOS KOPER          5  1 0 4 -13  2

T. O.