Ana Gros je zabila 12 golov, za Slovenijo jih je dosegla že več kot 600, pred njo je le Tanja Oder. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je zabila 12 golov, za Slovenijo jih je dosegla že več kot 600, pred njo je le Tanja Oder. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so imele pred zadnjo tekmo v skupini A vse v svojih rokah, saj proti Angoli niso smele izgubiti za več kot sedmimi goli. Vseeno so igrale borbeno in proti Afričankam remizirale (25:25), kar pomeni, da bodo v nadaljevanje prenesle dve točki.

Sorodna novica Slovenke po dramatičnem remiju z Angolo v drugi del SP-ja

Pokazale značaj
Nina Zulić
je v izjavi za Val 202 poudarila veselje ob napredovanju: "Zelo je pozitivno, da peljemo v drugi del dve točki. Pokazale smo značaj, reprezentanca je prišla v drugi krog. Tako smo odgovorile na izjave, da dobro igramo le na prvi tekmi, potem pa nas ni več."

Ni bilo padca
Vse rokometašice so po tekmi z Angolo poudarjale fizično moč tekmic. "Zelo sem ponosna na ekipo, da smo na velikem tekmovanju zdržale tretjo tekmo v nizu. Ni bilo takšnega padca, kot so ljudje pričakovali, dobro smo igrale proti fizično ogromnejšim in močnejšim Angolkam," je še dodala Zulić, ki je 25 sekund pred koncem zabila odločilni gol.

Sloveniji pomembna točka

Obramba je delovala
Nataša Ljepoja
pa je nadaljevala: "Res so močne in zelo eksplozivne. Dale smo vse od sebe. Pomembno je bilo, da smo ustavile krožno napadalko, niso imele odgovora na našo obrambo. Različica 6-0 je res delovala."

Slovenke v nadaljevanju čakajo obračuni proti Srbiji, Poljski in že v četrtek proti Rusiji. Iz nove skupine v četrtfinale peljeta prvi dve mesti.

Adžić: Igrali smo v najmočnejši skupini
"Naš osnovni cilj na tem svetovnem prvenstvu je bil, da igramo čim večje število tekem z uglednimi tekmeci. To nam je tudi uspelo. Naša skupina prvega dela je bila zagotovo najbolj zahtevna. Lahko smo videli tri vrhunske tekme, ki so bile za nas zelo dragocene. Sedaj so pred nami še tri, ki jih moramo izkoristiti, da pridobimo čim več skupnih izkušenj za tekmovanje, ki nas prihodnje leto čaka v Sloveniji," je prvi del ocenil selektor Dragan Adžić.

"Rusija je rokometna velesila. Sam se vedno veselim tekem z njo. Naše rokometašice že imajo izkušnje z igranjem proti Rusinjam, v zadnjem obdobju v prvi vrsti igralke Krima, ki so odigrale dve sijajni tekmi s CSKA, slednji pa daje številne reprezentantke. Dobro poznajo tudi rokometašice drugega uspešnega kluba iz Rostova. Strokovni štab je že pripravil analize vseh tekmic, ki nas čakajo v drugem delu. Rusinje so absolutne favoritinje tekme in ena izmed reprezentanc, ki kandidira za najvišja mesta. Na tej tekmi lahko popravimo vtis, ki smo ga pustili na tekmi s Francijo. To bo tudi ena izmed nalog na naslednjih tekmah, na katerih želimo prikazati bolj umirjeno igro, biti bolj osredotočeni na zadane naloge in na koncu napraviti rezultat, s katerim bomo zadovoljni," pred četrtkovo tekmo pravi Črnogorec.

Adžić: Dekleta niso več pod pritiskom in to moramo izkoristiti

Spored skupine 1

Četrtek ob 15.30:
SLOVENIJA − RUSIJA

Ob 18.00:
ČRNA GORA − SRBIJA

Ob 20.30:
FRANCIJA − POLJSKA

Sobota ob 15.30:
ČRNA GORA − RUSIJA

Ob 18.00:
SRBIJA − FRANCIJA

Ob 20.30:
SLOVENIJA − POLJSKA

Ponedeljek ob 15.30:
POLJSKA − ČRNA GORA

Ob 18.00:
SLOVENIJA − SRBIJA

Ob 20.30:
FRANCIJA − RUSIJA

Lestvica

FRANCIJA          2  2 0 0 53:37  4
RUSIJA            2  2 0 0 58:45  4
SLOVENIJA         2  1 0 1 46:47  2
SRBIJA            2  1 0 1 47:53  2
POLJSKA           2  0 0 2 44:51  0
ČRNA GORA         2  0 0 2 37:52  0

Dramatična zadnja minuta na tekmi Slovenija - Angola