Dragan Adžić je Črno goro popeljal do velikih uspehov, tudi do olimpijske medalje. Njegov petkov debi na klopi slovenske reprezentance – ravno proti Črni gori – je bil prav tako bleščeč. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Adžić je Črno goro popeljal do velikih uspehov, tudi do olimpijske medalje. Njegov petkov debi na klopi slovenske reprezentance – ravno proti Črni gori – je bil prav tako bleščeč. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Slovenke za popoln uvod že v prvem polčasu nadigrale Črnogorke

Slovenija je na svetovnem prvenstvu v Španiji sijajno odigrala uvodni dvoboj s Črno goro, v Granollersu je bilo 28:18. Dare Rupar je za Športno zgodbo na Valu 202 pripravil naslednji prispevek.

Zmaga s Črnogorkami je postavila zelo trdne temelje, da bomo Slovenke v Granollersu spremljali najmanj do svete Lucije, ki je pomemben praznik v življenju Skandinavk. Tedaj naj bi svetloba premagala temo in začel naj bi se bolj svetel del leta. Slovenke so na tem prvenstvu vse skupaj nekoliko prehitele in so si svetlobo z visoko zmago nad Črnogorkami za ta turnir pridelale kar na uvodu.

Rokometašice SP začele z odliko

Večina je v tako zahtevni skupini s kar tremi reprezentancami, ki so bile v Tokiu, Slovenke videla tam, kamor so bile tudi postavljene na žrebu. V skupino so prišle iz četrtega bobna, zdaj so na najboljši poti, da končajo prvotni skupinski del vsaj stopnico više. Nič nočemo prehitevati, v športu je mogoče vse. Ni jih malo, ki menijo, da še posebej v ženskem športu, pa to ni mišljeno nič podcenjujoče.

Slovenke so navkljub skromnemu domačemu ligaškemu tekmovanju na velikem turnirju zraven že petič zapored. In naslednje leto bodo šestič, saj bo končnica evropskega prvenstva v Ljubljani. Še prej bo slovenska skupina igrala v Celju. To, kar so Slovenke pokazale včeraj, je res nekaj posebnega. Ves čas so verjele vase. In ne od trenutka, ko jim je novi selektor Dragan Adžić to še zadnjič povedal v garderobi, preden jih je željne uspeha spustil na igralno površino nekoliko zastarele, ampak legendarne dvorane v Granolloresu.

Selektor je že od prvega dne priprav ohranjal mirno glavo. Vsi, ki so spremljali vse, kar je bilo povezano z reprezentanco, pa smo bili vsak dan bolj skeptični. In Črnogorec, ki nikakor noče slišati, da je čudodelnik, je bil s svojim pristopom znova uspešen.

Dare Rupar

Selektor, ki je s Črno goro osvojil naslov evropskih prvakinj in bil olimpijski podprvak, je že od prvega dne priprav ohranjal mirno glavo. Vsi, ki so spremljali vse, kar je bilo povezano z reprezentanco, pa smo bili vsak dan bolj skeptični. In Črnogorec, ki nikakor noče slišati, da je čudodelnik, je bil s svojim pristopom znova uspešen. Slovenke so šle prek sebe. Ves čas so verjele in si upale. In to razmišljanje jim na vsakem koraku vceplja tudi legendarna slovenska kapetanka iz najbolj bleščečih let slovenske ženske rokometne vrste Branka Mijatović, ki je desna roka Dragana Adžića.

Z eno zmago seveda Slovenke še niso naredile veliko, so pa postavile zelo trden temelj, da jim ne bo treba v Predsedniški pokal. Morda si bodo drugi del tekmovanja v Kataloniji zagotovile že v nedeljo. Dragan Adžič nam je sinoči zaupal, da se bodo tudi olimpijskih prvakinj iz Tokia (Francozinj) lotili zelo resno. Ob tej visoki zmagi za deset še lažje in bolj sproščeno.

Še najbolj ga skrbi zdravstveni karton njegovih izbrank. In kot vedno razmišlja najprej o svoji reprezentanci, saj je le od nje odvisno, kako bo na tekmi. In tudi tega, da se je treba prilagajati nasprotnikom, ne sliši prav rad. Zatrjuje celo, da bodo morali najkasneje konec naslednjega leta razmišljati, kako se prilagoditi Slovenkam. Ko je moral oditi Uroš Bregar, smo bili vsi precej skeptični, očitno pa je bilo to potrebno. Sicer pa - tudi Bregi je prvenstvo s Srbijo začel z dvema točkama. Srbija je s 25:21 premagala Poljsko.

Adžić: Navdušenja je konec, zdaj smo se že posvetili Franciji
Pred SP-jem veliko pozornosti posvečale obrambi