Gorenju v Evropski ligi za zdaj ne gre po načrtih. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenju v Evropski ligi za zdaj ne gre po načrtih. Foto: www.alesfevzer.com

Na prejšnjih dveh tekmah so Velenjčani doma remizirali proti favoriziranemu Gudmeju in v gosteh visoko izgubili proti Ademarju iz Leona. Prihodnji torek se bodo znova srečali z Luzernom, ko bo dvoboj v Švici.

Tekmo v Rdeči dvorani so Velenjčani začeli izjemno slabo. Že po štirih minutah so zaostajali z 0:4, dve minuti pozneje pa je primanjkljaj narasel na pet zadetkov (1:6), tako da je trener Zoran Jovičić zahteval minuto odmora.

Po njej se je za kratek čas končala prevlada švicarskega podprvaka iz Luzerna, kjer je pomočnik trenerja nekdanji slovenski reprezentančni vratar Gorazd Škof, športni direktor pa Nik Tominec, sin nekdanjega selektorja Matjaža.

Rokometaši iz Šaleške doline so se v 15. minuti približali na dva gola zaostanka (9:11), nato pa znova padli v "črno luknjo". Gostje so se z njimi poigravali in jim dvakrat ušli za osem golov (9:17 in 10:18).

Jovičiću tudi v drugem polčasu ni uspelo prebuditi svojih varovancev, ki v nobenem trenutku niso ogrozili tekmecev iz osrednje Švice.

V velenjski ekipi sta bila najučinkovitejša Tilen Sokolič in Tine Poklar, ki sta dosegla po pet zadetkov. Vratar Matevž Skok je zbral 11 obramb.

Velenjski rokometaši razočarali proti Luzernu

Evropska liga, 3. krog, skupina A

GORENJE VELENJE – KRIENS LUZERN 27:33 (14:19)

997 gledalcev

Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Velić 2, Pipp 1, Matanović 2, Jezernik, Maričić 1, Drobež 2, Poklar 5 (2), Starman, Tatar 4, Sokolič 5 (4), Blagotinšek 4, Slatinek Jovičič, Jankovskij 1, Lončarić.

Kriens Luzern: Näf , Bonnefoi, Küttel 2, Sigrist 10 (4), Wolfisberg 1, Orbović 1, Čepić 2, Röttges, Steenaerts 1, Oertli 1, Schlumpf, Šipić 6, Langenick 5, Obranović, Idrizi 4.

7-metrovke: Gorenje Velenje 6/7, Kriens 4/5

Izključitve: 6 min; 6 min


GOG GUDME – ADEMAR LEON 36:23 (20:11)

Vrstni red: GOG Gudme 5, Kriens Luzern 4, Ademar Leon 2, Gorenje 1.

V nadaljnje tekmovanje se uvrstita najboljši dve ekipi.