Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje
Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci so bili v prvem polčasu enakovreden nasprotnik favorizirani ekipi Celja, ekipi sta na odmor odšli izenačeni (16:16), v drugem polčasu pa so varovanci Tomaža Ocvirka zaigrali na vso moč in si prislužili polfinalno vstopnico.

Gostitelji so na tekmi povedli (1:0). Zelo hitro so padali zadetki v uvodu, po sedmih minutah so Trebanjci vodili za dva gola (6:4). Celjanom je hitro uspelo izenačiti, a Trebanjci so izkoristili krizo v celjskih vrstah, spet so povedli, in to za tri gole (12:9). Celjani so znova morali v lov za tekmecem, to jim je tudi uspelo, v 30. minuti so prek Davida Razgorja izenačili (16:16).

Celjani so tudi v drugem delu nadaljevali dobro igro, ki so jo prikazali v zadnjih minutah prvega polčasa. S trdno obrambo, Trebanjci niso imeli več tako razpoloženega vratarja, in učinkovitostjo v napadu so višali prednost. Trebanjcem ni uspelo zaustavljati celjskega naleta, prav tako pa je bila pot do gostujočih vrat izjemno težka. Na polovici drugega polčasa so gostitelji sicer še imeli nekaj upanja, saj so zaostajali le za tri (23:27), a v zadnji četrtini tekme jim ni uspelo ogroziti Celjanov. Prednost teh se je namreč višala, narasla že na +9 (24:33), v zadnjih minutah pa je domačim zgolj uspelo malce ublažiti visok poraz.

Presenečenje v Ivančni Gorici
Največje presenečenje v četrtfinalu je pripravila SVIŠ Ivančna Gorica, ki je doma presenetila Riko Ribnico (30:29). Pet let po prvi uvrstitvi na zaključni turnir pokala Slovenije je ponovila zgodovinski uspeh.

Le nekaj dni je minilo od zadnjega medsebojnega obračuna Ivančne Gorice in Rika Ribnice, ko so Ribničani z zmago potrdili vlogo favorita. A tokrat je bila zgodba popolnoma drugačna.

Gostje so sicer bolje začeli srečanje, a po izenačenju na 12 so sledile minute domačih. Domači so polčas zaključili z delnim izidom 7:2 in na odmor odšli s prednostjo (19:14).

Domači so samozavestno krenili tudi v drugi polčas in prvih enajst minut držali visoko prednost. Ribničani so našli recept za napad Ivančne Gorice in tesno pokrili Simona Stoparja. To jim je prineslo delni izid 9:3 in le gol zaostanka za zadnjih osem minut tekme. Domači so se prebudili in povedli (29:26), a nato zaradi dvominutnih kazni igrali s kar tremi igralci manj.

Poteza tekme je nato uspela vratarju Nejcu Venclju, ki je ubranil strel Jana Puclja in gostom je uspelo le znižanje zaostanka na gol razlike.

Zaključni turnir bo potekal 11. in 12. maja.

POKAL SLOVENIJE, četrtfinale

Trimo Trebnje - CELJE PIV. LAŠKO
26:33 (16:16)
Udovič 6, Seferović 5; Accambray 9, Razgor in Kodrin po 6, Vujović 4.

SVIŠ IVANČNA GORICA - Riko Ribnica
30:29 (19:14)
Grojzdek in Stopar po 7, Košir 4; Pucelj in Strmljan po 6, Vujačić 4.

Grosuplje - KRKA 24:26 (11:13)
Corel 6, Slemenjak 4; Okleščen 6, Jakše 5, Rašo in Papež po 4.

Odigrano v torek:
GORENJE - Koper 2013 30:26 (15:12)
Verdinek 10, Tajnik, Kavčič 5; Matijaševič 5, Smolnik in Bratkovič 4.