Miro Požun: Slovenija je močnejša. Foto: MMC RTV SLO
Miro Požun: Slovenija je močnejša. Foto: MMC RTV SLO
Robert Beguš
Robert Beguš upa na polne tribune v Celju. Foto: EPA

Dekleta bodo sicer prvo tekmo za nastop na evropskem prvenstvu v Makedoniji odigrala v Belorusiji 31. maja ali 1. junija, fantje pa bodo povratni dvoboj za nastop na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem odigrali 14. junija na Slovaškem.

Slovaki igrajo na "hokejski" način
"Slovaška se je udeležila letošnjega evropskega prvenstva. Gre za kakovostno reprezentanco, a menim, da je Slovenija še močnejša. O kakovosti Slovaške smo se lahko prepričali tik pred odhodom na Norveško, ko smo v Bratislavi odigrali dve tekmi. Gre za trdo ekipo, ki igra na "hokejski" način," je povedal selektor Miro Požun. Ta bo svoje varovance prvič zbral od 17. do 23. marca, ko se bo Slovenija v gosteh pomerila s Švico, priprave na kvalifikacijski tekmi pa bo začela 31. maja.

Beguš si želi odpotovati že v Makedonijo
Selektor ženske izbrane vrste Robert Beguš je bil prav tako optimističen: "Lahko bi dobili težje, a tudi lažje tekmice. Slovenska reprezentanca je mlada, njeno povprečje znaša manj kot 22 let, Belorusija je po izkušnjah zagotovo v prednosti. Prepričan sem, da se bomo v bližnji prihodnosti uvrstili na eno veliko tekmovanje, a skupaj s svojimi varovankami bi želel, da se to zgodi že na letošnjem evropskem prvenstvu v Makedoniji. Navdušen sem nad idejo, da bi bili obe kvalifikacijski tekmi v Celju. Tekma pred polnimi tribunami in v hramu slovenskega rokometa bi bila za rokometašice zagotovo dodatna spodbuda."


Slovenska ženska reprezentanca se bo v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) od 24. do 30. aprila v gosteh pomerila s Češko, priprave na kvalifikacijski tekmi pa bo začela 19. maja.

M. R.