Matej Gaber je že debitiral tudi v reprezentanci. Foto: RK Gorenje
Matej Gaber je že debitiral tudi v reprezentanci. Foto: RK Gorenje

Obetavni 20-letni in 196 cm visoki krožni napadalec je z velenjskim klubom podpisal dvoinpolletno pogodbo, s čimer se je pridružil Juretu Dolencu, Marku Dujmoviću in Mihi Svetelšku, ki so v Velenje prav tako prišli iz Škofje Loke, "valilnice talentov". Gaber bo tako na črti zapolnil vrzel, ki je nastala po poškodbi mečne mišice Željka Muse. Ta bo odsoten mesec dni, medtem ko usoda prav tako poškodovanega Nikole Manojlovića še ni znana.

Gaber: Ne bom pozabil, od kje prihajam
"O tej možnosti smo se prvič pogovarjali že ob začetku te sezone, čeprav sem si tudi sam vsaj to sezono še želel preživeti v domačem klubu. Ob zadnjem reprezentančnem druženju so se znova prebudila razmišljanja, da bi bilo najbolje, če se čim prej preselim v novo sredino, ampak sem bil sam še naprej odločen, da ostajam pri Loki, kjer sem še opravil ponedeljkov večerni trening. Ob koncu preteklega tedna pa so Velenjčani ob težavah, ki so se pojavile, še dodatno izrazili željo, da čim prej prestopim v Šaleško dolino. Z Jožetom Galofom sva se tako usedla v ponedeljek, skupno sva zaključila, kaj je v prvi vrsti najboljše za klub in seveda tudi zame in menim, da je bil ta dogovor več kot dober za obe strani. Vodilni možje Loke in Gorenja so nato zelo hitro opravili vse potrebno in v torek sem že vadil v Rdeči dvorani. Dejstvo je, da tega kar sem se naučil v matičnem klubu, ne bom nikdar pozabil in tudi vedno bom vedel, od kje izhajam. Kot vsak športnik imam enostavno višje cilje, svoje okolje sem očitno prerasel, bom pa vedno stiskal pesti tudi za škofjeloško moštvo, ki mu tudi vnaprej želim čim več uspeha in dobrih predstav," je pred odhodom na prvi trening v Šaleško dolino povedal Gaber.

Kljub napovedim ni prišlo do menjave na velenjski klopi, saj vodstvo kluba (še) ni doseglo dogovora z Matjažem Tomincem. Trener Gorenja tako do nadaljnjega ostaja Branko Tamše.