Krimovke v nedeljo čaka težka preizkušnja v Stožicah, kjer si želijo glasno spodbudo vsaj 6.000 navijačev. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Krimovke v nedeljo čaka težka preizkušnja v Stožicah, kjer si želijo glasno spodbudo vsaj 6.000 navijačev. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Tone Tiselj
Tiselj je vesel, da lahko sami odločajo o svoji usodi. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

Viborg, Krim in Larvik imajo v skupini B po šest točk. Krim za zanesljivo napredovanje v drugi del tekmovanja v Stožicah potrebuje zmago, pri tem pa računa tudi na bučno podporo navijačev.

"Gre za preproste stvari: kakovostna obramba, predvsem pa discipliniran napad, v katerem mora biti čim manj tehničnih napak," je recept, ki bi krimovke popeljal proti tako želenemu cilju, opisal trener Tone Tiselj, ki ga je z optimizmom letos navdal zlasti drugi polčas na tekmi proti Viborgu, ko so imele nasprotnice visoko prednost, a so se krimovke v drugem delu igre vrnile, ob le štirih tehničnih napakah dosegle 19 golov ter iztržile neodločen izid in točko.

Težav s poškodbami ni
Strateg Krima pred zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja v Stožicah proti prvakinjam iz Norveške verjame v svojo ekipo kljub vrzelim, ki so se pokazale na tekmi proti Podravki (22:22), in dejstvu, da njegovim varovankam še manjka nekaj skupne uigranosti. Tiselj poleg tega nima težav s kakšnimi resnejšimi poškodbami svojih varovank.

"Obeta se nam prava tekma, v kateri se bo pokazal pravi karakter naše ekipe. Navsezadnje igramo proti evropskemu prvaku in sem zelo vesel, da smo v takšnem položaju, da sami odločamo o svoji usodi, in to v skupini z dvema res vrhunskima evropskima ekipama, ki sta v zadnjem obdobju pobrali največ lovorik, ter z letos zelo kakovostno Podravko. Na to tekmo zato ne gledam kot na biti ali ne biti, temveč kot na lep športni dogodek, v katerem bo zmagala boljša ekipa, in verjamem, da lahko zmagamo tudi mi," je optimističen Tiselj.

Večji pritisk na Larviku
"Ta tekma ne more biti sproščena, je namreč zelo pomembna za preživetje v Ligi prvakinj. A se po drugi strani s to tekmo ne smemo preveč po nepotrebnem obremenjevati, saj nismo v vlogi favoritinj. Večji pritisk je namreč nedvomno na Larviku, ker je ta tekma istega pomena tako za nas kot za njih. Igramo proti evropskim prvakinjam in po mojem mnenju bi morale biti bolj sproščene kot Norvežanke," si kapetanka Krima Ljudmila Bodnjeva ne dela utvar o moči in kakovosti tekmic.

6., zadnji krog
Skupina B

Nedelja ob 17.30 (prenos TV SLO 2/MMC):
KRIM MERCATOR - LARVIK
Ob 18.00:
PODRAVKA - VIBORG

Larvik, Krim Mercator in Viborg po 6,
Podravka 2 točki.

Skupina A
Petek:

MIDTJLLAND - BUDUĆNOST
Nedelja:
THÜRINGER - BYASEN

Budućnost 10, Midtjlland 6, Byasen 4,
Thüringer 0 točk.

Skupina C
Danes:

HYPO - GYÖRI
Sobota:
METZ - RANDERS

Randers in Györi po 6, Metz 4, Hypo 2
točki.

Skupina D
Nedelja:

OLTCHIM VALCEA - ITXAKO NAVARRA
DINAMO VOLGOGRAD - BUXTEHUDER

Itxako Navarra in Oltchim Valcea 8,
Dinamo Volgograd 4, Buxtehuder 0 točk