Foto:
Foto:

Trener Robert Beguš najbolj opozarja prav na neporavnane račune Ikasta, ki se je v letošnji sezoni okrepil z norveško reprezentantko Gro Hammerseng.

"Ikast je kakovostna ekipa. Glede na lansko sezono je nekoliko spremenjena, vsekakor pa se je okrepila, predvsem na desnem krilu in z norveško reprezentantko Hammersengovo. V obrambi Danke igrajo odlično. Vem, da bodo poskušale narediti vse, da nam vrnejo za lanski poraz iz polfinala, prav tako pa bomo mi naredili vse, da doma ne razočaramo. Igrajo drugače kot Ukrajinke in zagotovo nas čaka težko delo," je pred tekmo previden Beguš.

Veseli novica, da se v ekipo evropskih prvakinj vrača vratarka Cecilie Leganger. Nekaj težav ima le kapetanka Deja Doler, ki še ni povsem odpravila bolečine po poškodbi na turnirju v Leipzigu.

"Že lani nam je Ikast povzročal določene težave. Tudi tokrat verjetno ne bo nič kaj drugače, saj ima ekipa odlične posameznice, ki v obrambi igrajo zelo čvrsto. Ikast je kakovostnejša ekipa od Zaporožja, a se zavedamo, da imamo kljub dokaj visoki zmagi proti Ukrajinkam določene rezerve. Predvsem nam je na prvi tekmi na trenutke v napadu povsem popustila zbranost, odigrale pa smo tudi le eno različico obrambe. Na tekmo se pripravljamo normalno in komaj čakamo, da potrdimo zmago iz Zaporožja," je povedala kapetanka Krima.