Foto:
Foto:
Deja Doler je bila velika dolžnica prve tekme. Na povratni tekmi je dosegla prvi gol za Krim, nato pa do konca niti gola več.
Camilia Andersen je bila s sedmimi goli druga strelka pri zmagovalkah.

Po lepem izidu s prve tekme so bili apetiti veliki, vendar je že uvod pokazal, da šampionskega duha v moštvu Krima Ete Malizie tokrat ni.

Danke so povedle z 12:8 in do polčasa 16-krat zadele. Tako slabe obrambe (tudi obe vratarki - Dinu in Leganger - nista bili na svoji običajni ravni) si Krim na Kodeljevem še ni privoščil, šepalo pa je tudi v napadu, kjer je izstopalo število izgubljenih žog.

Po premoru smo samo čakali na ofenzivo in jo dočakali - na napačni strani. Slagelse je namreč povedel s 23:17. Po nekaj dobrih obrambah Legangerjeve (osem minut je bila nepremagana) so Tisljeve punce sicer znižale na 23:25, preobrata pa žal ni bilo.

Pri gostjah, ki so prvič na vrhu Evrope, je dobro igrala Anja Frešer, ki se že tretjič veseli naslova prvakinj. Dosegla je šest golov, od tega pet v drugem polčasu. 200 danskih navijačev, ki so občasno preglasili slovenske, je sicer največkrat navdušila najboljša strelka Lige prvakinj Bojana Petrović.

V vrstah Krima je 11 golov dosegla Natalija Derepasco, vendar se v napadu vse do zadnjih minut ni proslavila in je večino zadetkov dosegla iz sedmih metrov. Še bolj sta razočarali Tanja Oder in nekoliko poškodovana Deja Doler, ki po uvodnem golu ni več zadela.

"Ni mi uspelo umiriti ekipe in Slagelse je zasluženo zmagal. Gre za vrhunsko moštvo, ki se je dobro pripravilo na tekmo", je povedal trener Krima Tone Tiselj, ki porazov ni vajen. Potem ko je sredi sezone prevzel ekipo, je kazalo najbolje, žal pa se slovenska rokometna pravljica (srebro moške reprezentance na EP-ju in celjska evropska krona) ni nadaljevala. Očitno Krimovke dve sezoni zapored ne uspejo odigrati vrhunsko in nas po pravilu toplo-hladno najboljše čaka spet naslednjo sezono.

Izjave po tekmi:
Tone Tiselj, trener Krima:
"Takoj po dvoboju ne morem podati natančne ocene. Prvi vtis je, da so danske rokometašice zasluženo slavile. Svojim igralkam ne morem ničesar očitati, borile so se po svojih najboljših močeh, kar pa je bilo premalo."

Tanja Oder, igralka Krima: "Čestitam Slagelseju za zmagoslavje. Me nismo bile prave, delale smo preveč začetniških napak. S takšno igro se nismo mogle nadejati končnega uspeha."

Anja Frešer, igralka Slagelseja: "To je že moje tretje zaporedno zmagoslavje na Kodeljevem in zaradi tega sem presrečna. Na igro ljubljanske ekipe smo se zelo dobro in temeljito pripravile, zelo dobro smo vedele, kje jih moramo onemogočiti, pa tudi taktično smo tekmo odigrale zelo dobro."

* KRIM ETA MALIZIA - SLAGELSE 24:25 32:36 (14:16) Derepasko 11 Petrović 9 Logvin 7 Andersen 7 Bodnieva 4 Frešer 6 Čečkova 3 Radulovič 5 Vergeljuk 3 Fridrikas 5 Oder 2 Melgaard 2 Doler 1 Cano 2 Jacenko 1 Sedemmetrovke: 7/10; 1/1 Izključitve: 10; 10 * - izid prve tekme