Dvorana Tivoli bi v nedeljo morala pozdraviti peti finale Krimovk. Foto: RTV SLO
Dvorana Tivoli bi v nedeljo morala pozdraviti peti finale Krimovk. Foto: RTV SLO
Tone Tiselj
Tone Tiselj je pohvalil svoje varovanke za igro na prvi tekmi. Foto: RTV SLO

Krim je že na prvi tekmi (24:16) prepričljivo dokazal, da lahko s svojo granitno obrambo ustavi še tako prodorne igralke. Poudariti pa je treba, da so Danke brez najboljše strelke Marianne Rokne, ki je zapustila klub zaradi spora s trenerjem, le bleda senca moštva iz predtekmovanja.

"Ne obremenjujemo se z nasprotnicami. Če nam ne uspe priti v finale, nas lahko raztrgate," je zatrdil trener Tone Tiselj.

Celjski strokovnjak seveda še ni pozabil ponedeljkove tekme: "Resnično moram pohvaliti dekleta, čeprav tega ne storim velikokrat. Ne vem, od kje črpajo energijo. Tu moram izpostaviti predvsem Tanjo Oder, Gano Sjukalo, Ljudmilo Bodnjevo in Anjo Frešer, ki so kljub težavam z zdravjem odigrale odlično."

Odrova bo kljub poškodbi gležnja nadaljevala s treningi in bo, kot kaže, pripravljena tudi za nedeljsko srečanje.

Deja ne komentira odziva očeta
Če gre na igrišču ljubljanski ekipi vse kot po maslu, pa stanje v vodstvu očitno ni ravno rožnato. Podpredsednik Krima Marjan Doler je odstopil zaradi odvzema kapetanskega traku hčerki Deji Doler.

"Sama sem odločitev trenerja sprejela in s tem se je zgodba zame končala. Ne bom pa komentirala reakcije očeta, saj je to njegova osebna odločitev. Vedno sem klubu in ekipi želela dobro in tako bo tudi v prihodnje. Konec koncev sem profesionalka," je svoje videnje dogodka opisala Dolerjeva.

Liga prvakinj, polfinale, povratni tekmi

Nedelja ob 16.30 (prenos na TVS 2):
KRIM MERCATOR - AALBORG (DAN) 24:16

Sobota ob 19.00:

VIBORG - ASTROC SAGUNTO (ŠPA) 31:26

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.