Foto:
Foto:

Varovanke Toneta Tislja lovijo gol zaostanka (24:25), ki bi ga v trdnjavi na Kodeljevem morale nadoknaditi in se še tretjič v zadnjih štirih letih povzpeti na vrh Evrope. "Verjamem, da bodo moje igralke prikazale boljšo igro kot na Danskem in ubranile naslov prvakinj," je prepričan o uspehu Tiselj.

"Vselej, ko se je kakšna naša igralka poslovila zaradi nosečnosti (Simona Šturm in Ina Dolgun, v zadnji sezoni pa še Branka Mijatovič), smo slavili v Ligi prvakinj, prav tako, če smo se pomerili z norveškim Larvikom. Prav tako nas v zadnjih štirih sezonah nihče ni izločil v dveh tekmah," je vraževerno napovedal ljubljanski trener.

Na prvem dvoboju sta veliki dolžnici ostali krožni napadalki Deja Doler in Ljudmila Bodnieva, saj se nista vpisali med strelke. "Željne smo 3. naslova, zato bomo naredile vse, da ga osvojimo," pravi Dolerjeva.

Danska ekipa bo v slovensko prestolnico prišla v petek, pravico na odločilnem sobotnem dvoboju pa bosta delila Španka Cristina Fernandez Pineiro in njen rojak Angel Pablo Permuy Villanueva. Delegat bo Madžar Sandor Andorka, EHF pa bo zastopal kar najvišji predstavnik - predsednik Tor Lian. Vstop v dvorano bo prost, vrata dvorane na Kodeljevem pa se bodo odprla ob 18.30.