Kakšno taktiko pripravlja Tiselj? Foto: RTV SLO
Kakšno taktiko pripravlja Tiselj? Foto: RTV SLO
Deja Doler
Dolerjeva verjame, da bodo krimovke popravile igro v obrambi. Foto: EPA

Slovenske prvakinje so v soboto proti Eldi napravile 19 tehničnih napak, kar se na tekmi proti lanskim zmagovalkam pokalih zmagovalk ne sme ponoviti. Larvik je letos še brez poraza v norveškem prvenstvu.

V ekipi igrajo štiri evropske prvakinje Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth, Elisabeth Hilmo in Kari Mette Johansen. Tiselj med mladimi igralkami opozarja na Inger Heieraas.

"Larvik je doživel kar nekaj sprememb, toda motijo se tisti, ki menijo, da gre za slabo ekipo. Zdaj mogoče pridejo bolj do izraza tiste igralke, ki prej niso. Igrajo zelo neugodno obrambo, po slogu podobno norveški reprezentanci, bolj ostajajo na črti, imajo visok blok, tako da imajo nasprotne zunanje igralke težko delo, agresivne pa so tudi bočne igralke. Obramba pa je trenutno naša šibka točka, ne pokažemo takšne igre kot na treningih. Toda verjamem, da bomo z večjim trudom tudi to popravile," je o nasprotnicah dejala kapetanka Deja Doler.

Nazadnje sta se ekipi srečali v polfinalu sezone 2003/04, ko so Ljubljančanke zmagale tako v gosteh (33:30) kot doma (27:19).

Skupina A, sobota ob 16.15:
LARVIK - KRIM MERCATOR

Nedelja:
VIBORG - ELDA PRESTIGIO
Lestvica:                              
KRIM MERCATOR  2  2 0 0  63:54  4 točke
VIBORG         2  1 0 1  59:57  2      
LARVIK         2  1 0 1  51:58  2      
ELDA PRESTIGIO 2  0 0 2  53:57  0      
                                       
                                       
V 1/4-finale se uvrstita prvi dve ekipi.