Foto:
Foto:

"Njihova prva postava je pravzaprav nemška reprezentanca v malem. Ob tem imajo na klopi izvrstne menjave, tako da igrajo v istem ritmu vseh 60 minut. Zaradi težav s poškodbami Aleša Franetiča, Ognjena Backoviča in Vladimirja Matoviča se nismo mogli v popolni zasedbi taktično pripraviti na nasprotnika," pripoveduje trener Bojan Čotar.

Nemška zasedba, ki ima v letošnjem elitnem evropskem tekmovanju najvišje cilje, bo morda Ljubljančane celo malce podcenjevala, čeprav se na to ne gre zanašati. "Glede na to, da košarkarji Uniona Olimpije pospešeno iščejo visokega centra, jim lahko "ponudim" 211 cm visokega nemškega rokometaša Volkerja Zerbeja," je v šali pripomnil Andrej Kastelic, ki je tako na slikoviti način opisal izredno postavno zasedbo Lemga. "Težko je govoriti o pričakovanjih, če vemo, o kakšnem tekmecu govorimo. Upam, da bo Tivoli ostal neosvojljiva trdnjava. Tako bi lahko malce bolj neobremenjeno potovali na povratno tekmo," je dodal Kastelic.

Za tekmo, ki se bo začela v nedeljo ob 17.00, je na voljo le še nekaj vstopnic, tako bodo Prulčani zagotovo deležni glasne podpore.