Ljudmila Bodnjeva (desno) upa, da so se s soigralkami na prvi tekmi tudi kaj naučile. Foto: MMC RTV SLO
Ljudmila Bodnjeva (desno) upa, da so se s soigralkami na prvi tekmi tudi kaj naučile. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon
Marta Bon je opozarjala, da Metz ni slaba ekipa, a je njene varovanke očitno niso dobro poslušale. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke med prazniki niso počivale

V novem letu jih na prvi tekmi čakajo francoske prvakinje, ki so v drugem krogu na Kodeljevem povsem nadigrale varovanke Marte Bon. Krimovke bi za ohranitev možnosti za napredovanje v drugi krog tekmovanja potrebovale zmago, s katero bi obstale na drugem mestu skupine D.

Na prvi tekmi niso bile pripravljene
Čeprav je končna razlika pred več kot mesecem dni znašala "le" pet zadetkov, pa so nekdanje evropske prvakinje zaostajale že z desetimi (14:24, 18:28). "Takrat nismo bili pripravljeni na način igre Francozinj, kar seveda ni opravičilo za poraz. Tekmice so nas presenetile z načinom igre, ki je temeljil bolj na individualnih akcijah, medtem ko smo me pričakovale nekako bolj urejeno igro z nekim sistemom. Upam, da smo se na tej tekmi kaj naučile in da bomo znale v Metzu tudi na to odgovoriti," je dejala krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva.

Igralke so zdrave, a niso bile skupaj mesec dni
Da bo v Franciji še težje, saj v gosteh ni polne dvorane slovenskih navijačev, je jasno vsem. Vseeno pa se krimovke v goste podajajo z optimizmom. "Že pred prvo tekmo sem opozarjala, da Metz ni slaba ekipa. Na prvi tekmi nas je tekmec presenetil z veliko improvizacije, toda menim, da nas vnovič ne more tako ukaniti. Upam, da bomo tokrat me tiste, ki bomo presenetile. V Francijo gremo optimistično, igralke so zdrave, res pa je, da mesec dni nismo bili skupaj, tako da je to v bistvu nov začetek," je pred drugim gostovanjem v Ligi prvakov dejala Bonova.

3. januar:
METZ - KRIM MERCATOR

NÜRNBERG - VIBORG

Lestvica:                           
VIBORG               3  2 0 1 +18  4
KRIM MERCATOR        3  2 0 1  +3  4
METZ                 3  2 0 1   0  4
NÜRNBERG             3  0 0 3 -21  0

A. B.

Krimovke med prazniki niso počivale