Sergeja Stefanišin je z odličnimi obrambami nemške prvakinje spravljala v obup. Foto: MMC RTV SLO
Sergeja Stefanišin je z odličnimi obrambami nemške prvakinje spravljala v obup. Foto: MMC RTV SLO
Navijači Krima Mercatorja.
Navijači so na Kodeljevem vnovič pripravili izjemno vzdušje, za kar so bili nagrajeni s pohvalami igralk. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke zlahka prek Leipziga

Rokometašice s Kodeljevega so tekmo začele odlično in na začetku pridno izkoriščale napake njihovih nasprotnic v obrambi. V 7. minuti so si priborile najvišjo prednost v prvem polčasu (5:2), ko je v polno zadela Szandra Zacsik. V obrambi so krimovke igrale zbrano in zelo agresivno. V 13. minuti je bila za dve minuti izključena Zacsikova, Nemke pa so se vrnile in v 19. minuti prek Norvežanke Mette Ommundsen tudi izenačile (8:8). Sledila je serija tehničnih napak na obeh straneh, v končnici prvega polčasa pa so bolj zbrane ostale gostje, ki so, predvsem po zaslugi odlične igre v obrambi, prišle tudi do najvišje prednosti (11:15). Prvi polčas so dobile s tremi zadetki prednosti (12:15).

Zmago zgradili na obrambah Stefanišinove
Drugi del so rokometašice z Galjevice začele odlično in z odlično obrambo, v kateri je kraljevala Ana Miriam de Souza, zaustavile napade Nemk in v 38. minuti prek Zacsikove rezultat tudi izenačile (17:17). Pretiravanje s podajami krožni napadalki, ki je vodilo k izgubljenim žogam, se je končalo, krimovke pa so prek srbske organizatorke Andreje Lekić in protinapada Alje Janković povedle z 19:17. Igra Nemk se je sesula kot hišica iz kart, veliko so k temu pripomogle tudi odlične obrambe vratarke Sergeje Stefanišin (na srečanju je ubranila kar 12 strelov). Proti koncu tekme so se Nemke za kratek čas prebudile in izid znižale na tri gole prednosti, a so krimovke ostale zbrane in tekmo uspešno pripeljale do konca. V zadnjih sekundah je Zacsikova postavila končni rezultat in najvišjo prednost na tekmi (32:26).

Ena izmed junakinj tekme, vratarka Stefanišinova, je po tekmi dejala: "Moje obrambe so izgledale lahke. Za tako čudovito publiko bi bilo res sramotno izgubiti. Vedele smo, kaj je naš cilj, vsaka je dala svoj maksimum, in to se je tudi poznalo na končnem rezultatu. Obramba je bila v prvem in drugem polčasu zelo dobra, sredi prvega polčasa smo imele le nekaj težav v napadu. Toda vedele smo, da smo močnejše, in to v nadaljevanju tudi pokazale."

Lekićeva je še dodala: "Pokazale smo borbenost do konca. Za takšne navijače ni težko zmagati. Sergeja (Stefanišin) je bila izvrstna. Vse, kar smo se zmenile v garderobi, smo pokazale tudi na igrišču. V prvem polčasu smo imele slabih 10 minut, nato pa vrhunsko odigrale v nadaljevanju. Vabimo navijače, da pridejo na petkovo tekmo proti Lavriku."

Rokometna Liga prvakov, ženske:

Skupina 1
KRIM MERCATOR
- LEIPZIG (NEM) 32:26 (12:15)
Lekić 12 (6), Zacsik 7, Zrnec (1), Vergeljuk, Bodnjeva 3, Gros, Cvijić, Jan-
kovič in Vidic po 1; Kudlacz 7, Müller 4, Ommundsen, Ulbricht 3, Holmgren, Eriksson, Rösler in Wiren po 2, Schulze 1.

Sedemmetrovke: 7/8; 2/2
Izključitve: 6; 8 min

LARVIK (NOR) - GYÖRI (MAD) 29:27 (15:14)

Lestvica: Larvik 4, Krim Mercator in Györi po 2, Leipzig 0.

Skupina 2
VIBORG (DAN) - HYPO (AVT) 35:25 (16:10)

VALCEA (ROM) - DINAMO VOLGOGRAD (RUS) 30:24 (16:9)
Viborg 4, Valcea 4, Volgograd in Hypo po 0.

Viborg 4, Valcea 4, Volgograd in Hypo po 0.

Krimovke zlahka prek Leipziga