Foto:
Foto:

Lekcijo s prvega kroga v Velenju še dobro pomnijo, zato slovenski podprvaki obljubljajo trdo igro v obrambi. Največja nevarnost Rusov je napadalna naveza Šipurin - Jegorov, na rusko obrambo 5:1 pa bo po besedah trenerja Iva Vajdla potrebno odgovoriti z več kombinacijami.

"Zaenkrat smo na lestvici še vedno v dobrem položaju, sposobni smo pokazati več, z dobro obrambo nam ugoden rezultat ne more uiti," je optimističen Vajdl. Velenjčani za napredovanje potrebujejo zmago, a bodo morali pokazati veliko več kot na zadnji tekmi državnega prvenstva proti Trimu. "Proti Čehovskim medvedom moramo ta vtis nujno popraviti. Če bomo tekmo odigrali, tako kot znamo, smo sposobni presenetiti," je še dodal Vajdl.

"Kljub porazu proti Trimu zdaj ne smemo gledati nazaj. Kdo ve, mogoče pa je bil ta poraz za kaj dober, verjetno smo se vsi česa naučili. V soboto nas čaka zelo težka tekma, igrati bomo morali hitro, zavedamo pa se, da njihove obrambe ne bomo mogli zlahka razbiti. Z lastno dobro obrambo lahko zmagamo, priložnosti pa bomo morali iskati iz hitrih protinapadov, kjer se bodo morali izkazati predvsem hitri centri. Naš osnovni načrt je, da kmalu utrudimo njihove najboljše igralce, da ne bi prihajali do strela, odločila pa bo predvsem obramba," je bil podobnega mnenja kot trener Vajdl tudi najboljši igralec Gorenja Vid Kavtičnik.

Skupina C, 5. krog, sobota ob 17.00:
ČEHOVSKI MEDVEDI - GORENJE

BRESCKI - GUDME

Lestvica:                              
ČEHOVSKI MEDVEDI    4  3 0 1 127:120 6 
GUDME               4  3 0 1 129:99  6 
GORENJE             4  1 0 3 104:109 2 
BRESCKI MEŠKOV      4  1 0 3  94:126 2