Trebanjci (na fotografiji Grega Potočnik) so po zmagi nad Tatabanyo in Pelisterjem doma tokrat doživeli prvi poraz. Foto: www.alesfevzer.com
Trebanjci (na fotografiji Grega Potočnik) so po zmagi nad Tatabanyo in Pelisterjem doma tokrat doživeli prvi poraz. Foto: www.alesfevzer.com

Obračun v Severni Makedoniji je minil v znamenju gostiteljev. Dolenjci so bili enakovredni do 23. minute, po zaostanku z 11:13 pa se jim je povsem ustavilo. Pobudo so prevzeli gostitelji, ki so si do konca polčasa priigrali šest golov prednosti (20:14) z izjemnim izkoristkom strelov (20-23).

Zormanovi izbranci tega visokega primanjkljaja v zadetkih v drugi polovici tekme niso zmogli nadomestiti. Gostitelji, ki jih vodi Željko Babić, sicer dober poznavalec slovenskega rokometa in nekdanji trener velenjskega Gorenja, so bili vselej za korak pred Trebanjci in jim povzročili prvi poraz na mednarodnem prizorišču v tej sezoni. Trebanjci so si največji zaostanek pridelali v končnici tekme (24:33).

Rokometaši Trima Trebnje klonili v Bitoli

V trebanjski ekipi je bil na današnji tekmi najučinkovitejši Leon Rašo z osmimi goli, Özgür Sarak in Dino Hamidović sta dosegla po štiri zadetke.

Naslednja tekma 9. februarja
Trebanjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 9. februarja prihodnje leto, ko bo gostila nemški Rhein Neckar Löwen. Termini tekem proti Gudmeju, Kadetten Schaffhausnu in Rhein Neckar Löwnu, ki so bili prestavljeni zaradi okužb igralcev z novim koronavirusom, pa še niso znani.

EVROPSKA LIGA, 6. krog

Skupina D:
EUROFARM PELISTER – TRIMO TREBNJE 33:26 (20:14)

Pelister: Trajkovski, Čanevski, Mandalinić 11, Velkovski 3, Radović 1, Gradjan 4, Madzovski 4, Kusan 6, Vegar, Perić 1, Tankoski, Kukoski, Markoski, Ojleski, Stjepanović, Kosteski 3, Maraš.

Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Sarak 4, Potočnik 3, Dobovičnik, Didovič, Grbić 1, Rašo 8, Hamidović 4, Kotar, Cirar 3, Florjančič 1, Grojzdek, Udovič 2, Kamnikar, Višček.