Trebanjci so končali evropske nastope. Foto: www.alesfevzer.com
Trebanjci so končali evropske nastope. Foto: www.alesfevzer.com

Trebancji niso unovčili kapitala s prve tekme proti tekmecem iz Holstebroja. Po domači zmagi pred tednom dni z 31:25 so na povratni tekmi v Hamletovi deželi izgubili z 28:35 in končali svojo evropsko pot v tej sezoni.

Identično usodo so dan pred tem doživeli tudi igralci Celja Pivovarne Laško, po domači zmagi s 33:29 so na povratnem dvoboju klonili proti danskemu GOG Gudmeju s 25:36.

Ob polčasu že -7
Izbranci trenerja Uroša Zormana so po zmedenem uvodu in zaostanku 1:4 le strnili svoje vrste in po dveh golih Gala Cirarja in enem Tošeta Ončeva v osmi minuti izenačili na 4:4. Do 18. minute so bili enakovredni gostiteljem, po zaostanku 8:9 pa so popolnoma popustili. V njihovi igri je začelo kapljati in curljati na vseh koncih. Vse to so s pridom izkoristili telesno močni Danci in že v 25. minuti, ko so povedli s 14:8, nevtralizirali zaostanek šestih golov s prve tekme pred tednom dni na Dolenjskem, do konca prvega polčasa pa je primanjkljaj slovenskih podprvakov že narasel na sedem zadetkov (9:16).

Borili so se do konca
Trebanjska zasedba v drugi polovici dvoboja ni našla ustreznega orožja za igro Holstebroja. V prvih petih minutah drugega polčasa je resda naredila delni izid 4:1 in se približala na štiri gole (13:17), nato pa znova občutila moč danske zasedbe, ki si je priigrala še devet golov prednosti (29:20, 30:21 in 31:22). A Dolenjci niso vrgli puške v koruzo, po dveh golih Mihajla Rajkovića in enem Gregorja Potočnika so se v 56. minuti približali na šest golov (26:32), izid za napredovanje pa so imeli tudi minuto pozneje po golu Uroša Udoviča (27:33). V prelomnih trenutkih dvoboja so Danci znova zaigrali preudarno ter povedli s 35:27 in končali trebanjsko pot na mednarodni sceni.

Trimo zapravil lepo prednost na Danskem

Evropska liga, kvalifikacije, 1. krog

HOLSTEBRO ‒ Trimo Trebnje 25:31
35:28 (16:9)
Bramming 13, Porup 9; Horvat in Radojković po 5, Glavaš 4.

V krepkem tisku je izid prve tekme.