Simbolično odprtje objekta so opravili rokometaši članske dolenjske zasedbe in najvidnejši predstavniki trebanjske občine, na čelu z županom Alojzijem Kastelicem.

Rokometna akademija bo namenjena nastanitvi igralcev. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometna akademija bo namenjena nastanitvi igralcev. Foto: www.alesfevzer.com

Moderno opremljen poslovno-stanovanjski objekt je namenjen za prebivanje devetih igralcev. Nastanitveno-bivalni del skupaj s pritličjem, nadstropjem in mansardo obsega 430 m2 površine, od tega pa je v pritličju 150 m2 prostorov namenjenih za fizioterapije. Glede na velike potrebe fizioterapevtske dejavnosti v sami občini bodo tovrstne storitve na voljo tudi zunanjim uporabnikom. Naložba je vredna 150.000 evrov.

Podpredsednik Višček: Vsako leto se pojavijo težave ob iskanju nastanitev za igralce
"Nedokončana hiša je bila kupljena skupaj z gostilno Pri Dedu, saj so si v njej takratni lastniki želeli urediti stanovanje. Glede na to, da je šlo za nedokončano gradnjo, ki je že delno propadala, je bilo seveda nujno, da se čim prej lotimo del za dokončanje objekta,"
je v uvodu dejal glavni investitor in podpredsednik RK Trimo Trebnje Jure Višček. "Ker sem že 30 let aktivno povezan z RK Trimo, poznam vsakoletne težave, ki se pojavijo ob iskanju nastanitve za igralce kluba. V članski ekipi nekateri od igralcev namreč prihajajo iz oddaljenih krajev ali celo iz drugih držav. V ekipah mlajših selekcij pa so prav tako igralci iz Metlike, Črnomlja, ki nekaj dni v tednu potrebujejo namestitev. Lokacija objekta jim omogoča hiter dostop do telovadnice in do postaj javnega prometa. Rezultati kluba so fantastični in igralci si zaslužijo nekaj več," je še dodal Višček.

Velenjčani začeli trenirati, Verdinek se vrača konec oktobra
Medtem pa iz velenjskega prvoligaša sporočajo, da so končali 10-dnevno karanteno. Danes in v sredo bodo vadili igralci, ki v obdobju karantene niso kazali znakov okuženosti, drugi pa se bodo treningom predvidoma pridružili prihodnji teden. V velenjski ekipi so potrdili štiri okužbe z novim koronavirusom. Prejšnji teden so bili v velenjski ekipi potrjeni trije primeri okužb z novim koronavirusom, v obdobju karantene pa je bil virus potrjen še pri enem igralcu. Nihče od njih ni imel resnejših zapletov. Matic Verdinek, ki si je sredi septembra pri delu doma odsekal polovico palca na levi roki, se bo treningom predvidoma pridružil konec meseca.