Vratarju Urbanu Lesjaku ni uspelo preprečiti visokega poraza Trima. Foto: www.alesfevzer.com
Vratarju Urbanu Lesjaku ni uspelo preprečiti visokega poraza Trima. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci makedonskega strokovnjaka Radoslava Stojanovika so le na začetku držali stik z gostitelji, po zaostanku s 5:6 pa se je tehtnica počasi začela nagibati na francosko stran.

Gostitelji, ki jih vodi nekdanji španski rokometni zvezdnik Alberto Entrerrios, so tik pred odhodom na veliki odmor Trebanjcem ušli za sedem golov (16:9).

V drugi polovici tekme se je prepad med ekipama še povečal, trebanjska pa ni našla načina, da se zoperstavi telesno močnemu Limogesu. Domača ekipa je bila vselej korak ali dva pred njo, končna razlika zgovorno priča o neenakovrednem obračunu.

Največje preglavice jim je povzročal hrvaški vratar Dino Slavić, ki je zbral kar 16 obramb, Trebanjci pa so največ zaostajali za 14 golov (17:31). V trebanjski ekipi je bil najučinkovitejši Krešimir Krešić s petimi goli, Matic Pipp, Marko Kotar in Vid Miklavec so dosegli po tri.

Slovenijo bodo po izpadu Trebanjcev v evropskem pokalu zastopali le Velenjčani, ki so se neposredno uvrstili v skupinski del.


EVROPSKA LIGA, KVALIFIKACIJE, povratna tekma:

LIMOGES – Trimo Trebnje (28:32)
35:24 (17:11)

Limoges: Slavić, Ivah, Yusuf 5, Guillaume, Kervadec 2, Ogando 6, Kušan 4, Tokić 1 (1), Turčenko 5, Azkue Saizar 1, Nieto, Thuillier, Hrstić 4, Yehia 6, Varela Monteiro 1, Petit.

Trimo Trebnje: Lesjak, Herceg 1, Višček 1, Didović, Jurečič 1, Latković, Pipp 3, Soršak 2 (1), Kotar 3, Miklavec 3, Guček, Grmšek 2, Grbić 2, Cingesar, Nešić 1 (1), Krešić 5.

Izid prve tekme je v krepkem tisku.