Gorenje je že dvakrat igralo v polfinalu kakega evropskega pokala, zdaj ima lepo priložnost za prvi finale. Foto: www.rk-gorenje.com
Gorenje je že dvakrat igralo v polfinalu kakega evropskega pokala, zdaj ima lepo priložnost za prvi finale. Foto: www.rk-gorenje.com
Ivica Obrvan
Ivica Obrvan zatrjuje, da ne bo podcenjevanja. Foto: www.rk-gorenje.com

V polfinalu polfinala Pokala EHF bo tekmec velenjskih rokometašev švicarski St. Gallen, prva tekma pa bo v soboto ob 18. uri v Velenju. Trener Ivica Obrvan priznava, da je bil klubu žreb zelo naklonjen, vendar se ne strinja z nekaterimi mnenji, da je pot v finale kar odprta: "Ko si enkrat tako daleč v tekmovanju, ne moreš nikogar predčasno odpisati. Podcenjevanje bi se lahko zelo hitro maščevalo. Sicer pa vnaprej ni hvaležno napovedovati, kajti ne veš, kaj se ti lahko zgodi. Poškodba Čupića je na primer že ena takšna stvar."

Ritem sreda-sobota pušča posledice
Obrvan je opozoril na utrujenost igralcev, kajti v aprilu so zaradi evropskih in domačih tekmovanj Velenjčani igrali prav vsako sredo in soboto. Zadnji konec tedna so v domačem pokalu osvojili le 4. mesto. O drugem polfinalnem paru (Gummersbach - Aragon Zaragoza) je velenjski strateg brez pomisleka za favorita postavil nemški Gummersbach. "Špansko ekipo spoštujem, ampak nemška liga je vendarle nekaj drugega in navkljub trenutnemu mestu, ki ga zavzema Gummersbach v domačem prvenstvu, so Nemci zame absolutni favoriti."

Do zdaj uspelo le Olimpiji
Gorenje se je do zdaj trikrat uvrstilo v polfinale enega izmed evropskih pokalov. Prvič v sezoni 1994/95, ko jo je v polfinalu Pokala EHF izločil Poljot iz Čeljabinska, drugič pa v sezoni 2003/04, ko je moral v polfinalu Pokala pokalnih zmagovalcev priznati premoč Valladolidu. Če bo preskočilo švicarsko oviro (povratna tekma bo 3. maja v Švici), bo Gorenje po rokometašicah Olimpije postalo drugi klub v zgodovini slovenskega rokometa, ki bi se uvrstil v finale tega evropskega tekmovanja.

T. O.