Tone Turnšek je v Celju Pivovarni Laško preživel 18 let. Foto: RTV SLO
Tone Turnšek je v Celju Pivovarni Laško preživel 18 let. Foto: RTV SLO
Turnšek ob slovesu iz Celja

"Morda odhajam ob nepravem času oziroma prepozno, vendar ob odhodu z mesta predsednika uprave Pivovarne Laško tega nisem mogel storiti. Takrat se je upokojil nekdanji direktor Vlado Privšek, nov mandat pa sem sprejel tudi zato, ker v klubu ni bilo človeka, ki bi bil sposoben operativno voditi klub, kot je Celje Pivovarna Laško. Upam, da je novo vodstvo dovolj sposobno, da bo obdržalo klub na dozdajšnji ravni. Isto velja za pokrovitelje," je dejal dozdajšnji predsednik kluba, ki je v Golovcu in Zlatorogu preživel 18 let.


"O pokroviteljih, ki dajejo klubu denar, ne smeš nikoli govoriti slabo. Tudi sam ne bom. Pokrovitelj, ki da denar, ima tudi glavno besedo v klubu in on odloča o vsem. Vsi vemo, da je šport sestavljen iz uspehov in neuspehov. Mi smo neuspehe v preteklosti znali premagati, ker smo to želeli in ker smo takrat stali vsi skupaj. A ob neuspehih se vedno najde dežurni krivec. V času krize iz kluba ne moreš odstraniti pokroviteljev, ki dajejo denar. Krivi so tisti, ki so operativno delali v klubu, kupovali igralce, jih preplačevali, ki niso vodili prave kadrovske politike," je še pojasnil Turnšek in dodal, da v klubu ni imel več vodilne vloge, odkar ni bil več predsednik uprave Pivovarne Laško.

Ob njem se je poslovil tudi član uprave in dolgoletni predsednik izvršnega odbora kluba Andrej Šušterič, ki je v celjskem klubu aktivno delal od leta 1984. Zavrnil je očitke o celjskem lobiju in vplivu na sodnike.

M. R.
Turnšek ob slovesu iz Celja