Celjanom je žreb namenil enega od nasprotnikov, ki so si ga verjetno najbolj želeli. Foto: RTV SLO
Celjanom je žreb namenil enega od nasprotnikov, ki so si ga verjetno najbolj želeli. Foto: RTV SLO
Sebastijan Sovič
Sebastijan Sovič: Naš prvi cilj je zmagati na prvi tekmi. Foto: RTV SLO

Prve tekme bodo 3. in 4. decembra, povratne pa teden dni pozneje. Celjani bodo najprej gostovali, Velenjčani pa bodo Francoze pričakali na domačem igrišču.



Kolding je osvojil drugo mesto v predtekmovalni skupini E. Štirikrat je zmagal, dvakrat pa izgubil proti Kielu. V gosteh je klonil za tri zadetke, doma pa za dva.

"Z žrebom sem zadovoljen, kajti Kolding je v dveh tekmah premagljiva ekipa. Že dolgo časa nismo igrali z dansko ekipo in menim, da je to pravšnji nasprotnik za napredovanje v četrtfinale lige prvakov," je žreb ocenil športni direktor celjskega kluba Slavko Ivezič.

Gorenje je dobilo na papirju najlažjega možnega tekmeca, saj se je izognilo Barceloni, Ciudad Realu, Portlandu San Antoniu, Kielu in Flensburgu. Evropski prvak iz leta 2003 Montpellier je zmagal v predtekmovalni skupini A. Izgubil je v Magdeburgu (-4) in pri Čehovskih medvedih (-7).

"V tako močni konkurenci nismo imeli posebnih želja. Dobili smo zelo močnega in atraktivnega tekmeca iz Francije. Naš prvi cilj je zmagati na prvem dvoboju. Upam, da ga bomo ob podpori domačih gledalcev tudi dosegli," je po žrebu povedal velenjski rokometaš Sebastijan Sovič.

Osmina finala, prve tekme

3./4. decembra:

KOLDING - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
GORENJE VELENJE - MONTPELLIER
MAGDEBURG - BARCELONA
ZAGREB - FLENSBURG
PICK SZEGED - CIUDAD REAL
ADEMAR LEON - PORTLAND SAN ANTONIO
FOTEX - AARHUS
PARIS - KIEL

Povratne tekme bodo 10./11. decembra.