Foto:
Foto:
Marc Baumgartner je bil eden glavnih mož obrambe Lemga.
Balazs Laluska (Pick Szeged) je poskušal s strelom, pri čemer sta ga ovirala igralca Magdeburga Stefan Kretschmar (levo) in Sigfus Sigurdsson.

Blestel je predvsem vratar Dejan Perić, ki je ubranil 26 strelov. Povratna tekma bo čez en teden v Nemčiji, celjska zasedba pa ima s tako igro vse možnosti, da se šestič v zgodovini kluba uvrsti v polfinale.

Perić zaklenil vrata
Razprodani Golovec je prvo vodstvo pozdravil v sedmi minuti, ko je bilo 3:2. Na začetku nekoliko nervozni pivovarji so zapravili dve sedemmetrovki, tretja pa je po zaslugi Rutenke le našla pot v mrežo - 6:4.

Takrat se je odprlo in kmalu po polovici prvega polčasa je bilo že 10:5. Sledila sta dva nemška gola, vendar pa so gostitelji z ofenzivo tik pred polčasom na odmor odšli s prednostjo velikih petih golov.

Visok nemški zid niti ni povzročal posebnih težav, na drugi strani pa je celjska obramba 5-1 na čelu z izjemnim Perićem (16 obramb v prvih 30 minutah) delovala skorajda brezhibno.

Lemgo zmogel le do -3
V nadaljevanju je vratar Zereika zamenjal Ramoto, za celjski gol pa je bil najnevarnejši Kehrmann, ki je Nemce približal na tri gole zaostanka. Nov nalet je celjskim borcem uspel ob izključenem Vugrincu sredi drugega polčasa. Pri tem sta odločilno vlogo odigrala Perić s tremi obrambami v nizu in Brumen, ki je s svojim drugim zaporednim golom povišal na 24:18.

Nekaj šibkih celjskih minut je Lemgo izkoristil in znižal na 24:21. Nato se je prebudil Vugrinec (dva zaporedna gola), še naprej pa je zadeval tudi Rutenka. Njegov deseti gol je spet prinesel vodstvo za šest golov (28:22). Ko je Kokšarov povišal na 30:23, smo si lahko le želeli, da bi bilo tudi na koncu sedem golov prednosti. Želja se je uresničila in Celjani so si priigrali sijajno izhodišče, da šestič v zgodovini kluba zaigrajo v polfinalu Lige prvakov, kar je letos zaradi večje konkurence še bolj spoštovanja vreden dosežek.

Celjski trener Miro Pužun: "Na tekmo smo se zelo dobro in dolgo pripravljali. Imeli smo veliko posnetkov. Naša obramba je dobro delovala, dokler so imeli igralci dovolj moči. V kriznih trenutkih nam je izdatno pomagala publika in na njenih krilih smo dosegli visoko zmago, ki je nismo pričakovali. A nič še ni dobljenega, v Nemčiji se bomo morali zelo potruditi."

Volker Mudrow, trener Lemga: "Celje je igralo zelo dobro in zasluženo zmagalo. Jasno, da z izidom nisem zadovoljen. Nismo izkoristili številnih izdelanih priložnosti, kazen pa je takoj sledila. Na povratni tekmi nas čaka zelo težka naloga. Prepričan sem, da ni še nič
izgubljenega in da bomo zmagali bomo z osmimi goli prednosti!"

Čvrsti Portugalci zaustavili Velenjčane
Rokometaši Gorenja so prvo četrtfinalno tekmo pokala pokalnih zmagovalcev izgubili. V Lizboni so bili s 33:27 (17:14) boljši igralci Sportinga. Slovenski pokalni zmagovalci so prikazali eno najslabših predstav v tej sezoni. Že začetek tekme ni obetal nič dobrega, saj so Portugalci po treh minutah ušli na 4:0.

Slovenci so izenačili, v zaključku prvega polčasa pa je Sporting ponovno pobegnil. V drugem delu so igralci Gorenja nadaljevali z bledo predstavo. Približali so se na 22:21, toda gostitelji so jim ponovno ušli. Pri Velenjčanih je bil najboljši strelec Vid Kavtičnik, ki je zadel osemkrat. Povratna tekma bo v soboto, 21. februarja, v Velenju.


CELJE PIVOVARNA LAŠKO - LEMGO 32:25 (14:9)
Rutenka 10 Kehrmann 6 Vugrinec 6 Stephan 5 Kokšarov 4 Schwarzer 4 Oštir 3 Zerbe 4 Zorman 3 Baumgartner 4 Milosavljevič 2 Lima 2 Brumen 2 Natek 1 Kozlina 1 Perić 26 obramb Sedemmetrovke: 2/5 0/3 Izključitve: 14 min 14 min
Četrtfinale Lige prvakov, prve tekme:  
CELJE PIV. LAŠKO - LEMGO 32:25 (14:9)
FLENSBURG - ZAGREB 30:27 (17:15)
Stryger 10; Lacković 8.
CIUDAD REAL - FOTEX 33:24 (17:11)
Dušebajev 9; Džomba 7.
PICK SZEGED - MAGDEBURG 30:31 (13:12)
Gabor 5; Kretschmar 8.