Zvonimir Serdarušić je po odstopu Toneta Tislja predčasno postal trener Celja. Foto: EPA
Zvonimir Serdarušić je po odstopu Toneta Tislja predčasno postal trener Celja. Foto: EPA
Zvonimir Serdarušić in Uroš Zorman
Zvonimir Serdarušić in Uroš Zorman bosta odzdaj sodelovala tudi na klubski ravni. Foto: Reuters
Roman Pungartnik
Roman Pungartnik se vrača v klub, kjer je uspešno igral kar 14 sezon (1988-2002). Foto: MMC RTV SLO

Vodstvo kluba in Serdarušić sta podpisala 4,5-letno pogodbo. "Noka", kakor je vzdevek izjemnega trenerja, ki je z nemškim Kielom osvojil vse mogoče klubske naslove, velja za enega najizkušenejših in najbolj priznanih rokometnih trenerjev na svetu. Po prisilnem slovesu iz Nemčije, kjer ga je odnesla podkupovalna afera, je pred letom dni prevzel vodenje slovenske rokometne reprezentance.

Serdarušić: Korak za korakom
"Najprej naj povem, da sem zelo vesel, da sem sklenil dogovor s Celjem, ki v Evropi uživa izjemen ugled. V veselje mi bo delati v tem okolju, ki sem ga deloma že spoznal skozi reprezentanco. Kratkoročni cilji ostajajo isti, Celje je v prvem delu prvenstva odigralo le eno tekmo neodločeno, vse ostale pa zmagalo in v takšnem tempu želimo nadaljevati. Želimo in moramo postati prvaki Slovenije in zmagovalci Pokala Slovenije, v evropskem tekmovanju pa priti čim dlje. Vseeno pa bom v tej sezoni oziroma do konca nje ekipo še spoznaval in potem bom videl, kaj še potrebujemo, kakšne spremembe je potrebno narediti za nastopanje v Ligi prvakov, da bi tudi tam prišli čim dlje. A v tem trenutku še ne razmišljam o tem. Tako sem deloval povsod, potrebno je delati korak za korakom, da lahko prideš do velikih rezultatov. Še nobena ekipa se ni dvignila iz pepela in postala evropski prvak in tako ne bo niti Celje. Kako dolgo bo trajalo, da bomo spet konkurenčni vrhu, je odvisno od možnosti, ki jih bomo imeli tukaj, in od igralcev, kako hitro bomo lahko napredovali. Prvi plan pa je, da se čim hitreje približamo temu širšemu vrhu, torej nekje med osem ekip v Evropi," je povedal Serdarušić.

Po dopoldanski predstavitvi je hrvaški strokovnjak že vodil prvi trening z vodilno ekipo slovenskega državnega prvenstva, ki ima visoke cilje tudi v pokalu EHF in slovenskem pokalu. Nekdanji trener "pivovarjev" Tone Tiselj je odstopil pred mesecem in pol, saj je vedel, da bo po koncu sezone zamenjan.

"Celje je evropski gigant"
Ob novem in pričakovanem trenerju se Celjanom obeta tudi vrnitev Romana Pungartnika, ki bo na bližnji skupščini kluba kandidiral za mesto športnega direktorja. "Vesel sem, da se vračam v svoj klub. Veselim se izzivov, predvsem zaradi dejstva, da so v Celju ustvarjeni vsi pogoji, da lahko delaš dobro in to nameravamo nadaljevati. Celje je evropski gigant, ki ga želimo vrniti na mesta, kjer je nekoč že bil. Sedaj potrebujemo čas, da spoznamo celoten ustroj kluba, ki je izjemno velik, seveda pa kratkoročni cilji ostajajo enaki. Potem bomo lahko planirali za naprej, ambicije pa so velike in od tega ne bežimo, v športu pa je tako, da vedno potrebuješ tudi nekaj sreče in če bo prisotna lahko naše cilje še presežemo," svojo vizijo predstavil "Pungi", ki bo hkrati tudi direktor članske reprezentance Slovenija.

Popolna prenova vodstva
Poleg mesta športnega direktorja, kar bo potrjeval upravni odbor, bo generalni sponzor na skupščini predlagal zamenjavo na mestu predsednika kluba, saj je uradno na tem mestu še vedno Boško Šrot. Namesto njega bo Pivovarna Laško predlagala uveljavljeno ime in ikono celjskega rokometa, prav tako pa se obetajo spremembe v sestavi upravnega odbora kluba, kjer bo za mesto predsednika predlagan Tomaž Jeršič, ki se bo zaposlil v Pivovarni Laško in skrbel za razvoj rokometa. Skupščina je predvidena za začetek marca.