Tamara Mavsar bo spet oblekla reprezentančni dres. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar bo spet oblekla reprezentančni dres. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmi s Črnogorkami bosta zadnji za slovensko vrsto v tem tekmovanju. Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 21. aprila, ob 17.30 v dvorani Stožice, povratna pa v nedeljo, 24. aprila, ob 18. uri v Podgorici.

Po juniju 2019 se v izbrano vrsto vrača Tamara Mavsar, manjkale pa bodo štiri igralke. Maja Svetik bo zaradi poškodbe desne rame primorana v prihodnjih dneh opraviti operativni poseg. V soboto si je v polfinalu slovenskega pokalnega tekmovanja koleno nesrečno poškodovala Manca Jurič. Po poškodbah za vrnitev na igrišče še nista nared Barbara Lazović in Ema Hrvatin.

"Na pripravah z nami žal ne bo Maje Svetik in Mance Jurič, za katero se še ne ve, za kako zahtevno poškodbo gre. Obenem po poškodbah še nista nared Hrvatin in Lazović. Kljub temu verjamem, da se bomo na pripravah zbrali v bolj kompletni zasedbi kot marca," je dejal črnogorski strokovnjak na klopi slovenske izbrane vrste.

Prepričan je, da bodo reprezentantke proti Črnogorkam izjemno motivirane in da bodo naredile še korak naprej na začrtani poti krivulje proti vrhu, ki jih čaka novembra na domačem evropskem prvenstvu.

Po skoraj treh letih v ekipi spet Tamara Mavsar
Razveselil se je vrnitve dveh rokometašic. Poleg Eme Abine, ki je uspešno opravila rehabilitacijo po rekonstrukciji križne vezi v kolenu, bo, prav tako na mestu leve krilne rokometašice, na pripravah reprezentance znova sodelovala Tamara Mavsar, ki je za Slovenijo nazadnje nastopila junija 2019 na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Severni Makedoniji v dvorani Golovec.

Vmes je 31-letnica, ki z 80 nastopi zaseda 15. mesto na večni lestvici, postala mama, nedavno pa se uspešno vrnila na igrišča.

Poleg obeh omenjenih rokometašic bodo za nastopa kandidirale še krilne rokometašice Petra Kramar, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, zunanje igralke Ana Abina, Tjaša Stanko, Nuša Fegic, Elizabeth Omoregie, Nina Zulič, Nina Žabjek, Ana Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Aneja Beganović, Nataša Ljepoja, Valentina Tina Klemenčič in Urša Zelnik ter vratarke Amra Pandžić, Tajda Tripković in Maja Vojnovič.

V reprezentančnem tekmovanju nastopajo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva ter zadnje zmagovalke tekmovanja stare celine. Slovenija trenutno s štirimi točkami zaseda drugo mesto. Enak Izkupiček imajo Črnogorke. Že pred zadnjima tekmama so prvo mesto osvojile aktualne evropske prvakinje Norvežanke, na četrtek mestu pa se nahaja Severna Makedonija.