Branko Vujović se v Celje prihaja kalit. Foto: RK  Celje PL
Branko Vujović se v Celje prihaja kalit. Foto: RK Celje PL

194 cm visoki Vujović igra na položaju desnega zunanjega. Poljaki so mu dali tudi državljanstvo in bo v prihodnje nastopal za njihovo reprezentanco.

Kljub zvezdniški zasedbi svoje priložnosti dobiva tudi v članski ekipi, kjer nastopa predvsem na tekmah državnega prvenstva in pokala, skupaj je v tej sezoni dosegel 31 zadetkov za člansko moštvo. Sicer je prvi strelec njihove ekipe B, a za razvoj potrebuje tekme najvišje ravni in vrhunske pogoje.

Vse to je oziroma bo našel v Celju, kamor prihaja za naslednji dve sezoni, kjer bo z Maticem Grošljem odlično dopolnjeval mesto ob Žigi Mlakarju na položaju desnega zunanjega igralca, nato pa se bo vrnil na Poljsko h Kielcam.

Celje izjemno okolje za mlade igralce
"Najprej moram poudariti, da sem zelo vesel, da prihajam v Celje. Gre za velik klub z izjemno tradicijo, igra v Ligi prvakov, ligi SEHA, serijsko zmaguje v domačem prvenstvu, in kar je še pomembneje, v tem trenutku je to eden izmed najboljših klubov v Evropi za mlade igralce. Vse bom dal od sebe, da se dokažem v tem okolju, pred trenerjem Tamšetom, soigralci in navijači. Verjamem, da bom pokazal, da lahko pomagam ekipi ter si tako zagotovim svoje mesto med fanti ter da bomo skupaj nadaljevali v enakem ritmu, kot ga je imel klub do sedaj, torej z visokimi cilji in načrti,"
je ob podpisu pogodbe dejal Vujović.

Tamše: Pred Vujovićem svetla prihodnost
"Vujović je eden izmed najbolj perspektivnih mladih levičarjev v Evropi. To, da so mu Poljaki že dali državljanstvo in da ga
v prihodnje želijo v članski reprezentanci, to zgolj potrjuje. Vsekakor pa pred tem še potrebuje izkušnje, saj gre za mladega igralca, pred katerim je zelo svetla prihodnost. Upam, da bo ta korak ali dva naprej naredil prav v Celju in da bo s svojimi igrami tudi pripomogel k našim rezultatom. Že sedaj gre za zelo dobrega napadalca, gotovo pa je pri njem, kot pri vseh mladih igralcih, veliko rezerv v vseh segmentih rokometne igre - in te bomo v Celju angažirali," pa pravi trener pivovarjev Branko Tamše.