Roman Pungartnik (levo) se po štirih letih poslavlja z mesta direktorja kluba. Foto: Slavko Kolar
Roman Pungartnik (levo) se po štirih letih poslavlja z mesta direktorja kluba. Foto: Slavko Kolar

pogodbe s športnim direktorjem Romanom Pungartnikom. Zdaj sta spregovorili obe strani.

O razlogih za takšno odločitev upravnega odbora takrat nihče ni želel govoriti, jasno je bilo le, da so v klubu to funkcijo ukinili, Pungartnikove posle in naloge pa je prevzel član upravnega odbora Gregor Planteu.

A zdaj so se v Celju odločili, da vseeno pojasnijo zadnje kadrovske spremembe pri slovenskih državnih prvakih. "Tukaj ni bilo nekih globljih zadev. Za zgodbice iz ozadja smo slišali in se jih zavedamo, ampak ni bilo to. Preprosto nas je situacija privedla do odločitve, da je poslovna racionalizacija tista, ki je v ospredju, športne pa normalno ne dajemo na stran in po tej plati želimo z Romanom sodelovati tudi v prihodnje," je razložil predstavnik za odnose z javnostmi Miha Pantelič, ki je še dodal, da Pungartnika vidijo kot tistega, ki bi lahko v prihodnosti precej pomagal pri delu z mladimi in iskanju talentov v tujini.

"Razloga za odhod ne poznam, niti se v to nisem spuščal. Je pa dejstvo, da tukaj prevladujejo nekateri osebni interesi, in to vsekakor ni dobro za slovenski vrhunski šport," je ob odhodu dejal Pungartnik, ki pa je kljub vsemu pod določenimi pogoji še vedno pripravljen pomagati Celjanom. "Na zadnjem sestanku sem predsedniku povedal, da če želi, da pridem nazaj v klub, to storim z velikim veseljem, a mora po drugi strani ekipa, s katero bi delal, živeti za to delo."

Več v prispevku Tomaža Kovšce.

Pungartniku niso ponudili nove pogodbe
Pungartniku niso ponudili nove pogodbe