Nekdanji član Celja Sergej Rutenka je za Barcelono dosegel pet golov. Foto: EPA
Nekdanji član Celja Sergej Rutenka je za Barcelono dosegel pet golov. Foto: EPA
Stefan Schröder
Stefan Schröder je za Hamburg dosegel pet golov. Foto: EPA

Vrsta Xavija Pascuala je skozi vso tekmo nadzorovala potek igre. Nemci so vodili le v 36. minuti (15:14). V drugem polčasu se je poškodoval vratar Rhein-Neckarja Slawomir Szmal. V 50. minuti so Katalonci povedli že s petimi zadetki prednosti (25:20), razliko pa jim je uspelo ohraniti do konca.

Najboljša strelca Barce sta bila s po petimi goli nekdanji rokometaš Celja Sergej Rutenka in Juan Garcia. Pri nemški zasedbi je bil s sedmimi najbolj razpoložen Uwe Gensheimer. Pravico sta delila slovenska sodnika Nenad Krstič in Peter Ljubič.
Nemški prvaki brez moči
Ciudad Real je ves čas niti igre držal v svojih rokah in povsem zasenčil aktualne nemške prvake. V 34. minuti so Španci povedli s šestimi goli razlike (19:13). Sledil je manjši padec v igri in Hamburg se je uspel priključiti le na dva gola zaostanka. Ciudad Real je odgovoril z delnim izidom 4:0. Najboljši strelec tekme je bil s šestimi zadetki Alberto Entrerrios, pri Hamburgu sta jih Hans Lindberg in Stefan Schröder dosegla po pet.

Lani je naslov osvojil Kiel, ki je v finalu ugnal Barcelono (36:34). Branilci naslova so izpadli v četrtfinalu. Barca je sicer najuspešnejša ekipa najmočnejšega rokometnega klubskega tekmovanja. Katalonci so evropski prvaki postali kar sedemkrat.

ZAKLJUČNI TURNIR, Köln
Rhein Neckar Löwen - BARCELONA 28:30 (12:12)
Gensheimer 7 (2), Bielecki, Steffanson in Čupić po 4; Rutenka in Garcia po 5,
Tomas 4, Entrerrios in Oneto po 3.

Izključitve: 8; 8
Sedemmetrovke: 2/3; 2/2

CIUDAD REAL - HSV Hamburg 28:23 (12:10)
Entrerrios 6, Abalo in Lazarov po 5, Källman 4; Schröder in Lindberg po 5, Hens 4.

Izključitve: 4; 6
Sedemmetrovke: 3/4; 3/5

Finale bo v nedeljo ob 18.00.