Tudi Ljudmila Bodnjeva bo zaigrala proti Nemkam. Foto: MMC RTV SLO
Tudi Ljudmila Bodnjeva bo zaigrala proti Nemkam. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon
Marta Bon zelo dobro pozna igro Leipziga. Foto: MMC RTV SLO

Nemke so ne Kodeljevem premagale z 32:26. V najboljšem položaju v skupini 1 je Larvik, ki še nima poraza in bo v soboto gostoval v Györu. Krimovke bodo zelo navijale za vodilno ekipo skupine.

Leipzig je v prvem polčasu na Kodeljevem gostiteljicam povzročal velike preglavice, tudi Larvik in Györ pa sta do zmag proti Nemkam prišla z velikimi težavami. "Psihološko se posebej ne pripravljamo na to tekmo. Vemo, da je odločilna za uresničitev naših ciljev. O tem se pogovarjamo, še več pa delamo na tem. Sicer pa so cilji jasno zastavljeni. Verjamem, da smo me tudi že lani nekaj takih pomembnih tekem igrale dobro. Pripravljamo se na močno in težko tekmo, ampak verjamem, da smo me sposobne tudi take dvoboje dobro odigrati," je dejala trenerka Krima Marta Bon.

Nemke popustijo v zadnjih minutah
Tekmeca strokovno vodstvo Krima zelo dobro pozna. "V veliki meri smo ga analizirali že za prvo tekmo. Toda na gostovanju bo naloga še težja. Lepizig bo tudi v popolni postavi, saj bo za razliko od prve tekme zdaj igrala tudi njihova prva krožna napadalka. Takrat nam je njena odsotnost omogočila nekoliko globljo obrambo, tokrat to bržčas ne bo mogoče. Leipzig je res je kakovostna ekipa, bolj, kot kažejo rezultati. Če analiziramo njihove tekme med to najboljšo osmerico, je videti, da so na vseh obračunih igrale povsem enakovredno z vsemi, popustijo pa v zadnjih petih minutah. Vprašanje, ali popustijo ali imajo drugi več izkušenj," je pojasnila Bonova.

"Sama igra je zelo hitra, obramba kakovostna, po moje imajo enega najboljših parov kril v tej skupini, tudi druge zunanje igralke so zelo čvrste, odločno igrajo na gol, veliko kombinirajo in imajo zanimivo kombinacijo nemških reprezentantk, ki dajejo trdnost, odločnost, moč, in skandinavske kreativnosti," je povedala Bonova.

Tudi Bodnjeva bo zaigrala
Večjih težav s poškodbami pri Krimu nimajo, igrala bo tudi Ljudmila Bodnjeva, ki ima nekaj bolečin v križu: "V kakovost Leipziga ne gre dvomiti. Vemo, za kaj gre. Ne smemo več izgubiti, zdaj je res vse odvisno le od naših predstav. Zavedamo se, da moramo vsako naslednjo tekmo zmagati, če želimo napredovati. Čaka nas odločilna tekma in pripravljamo se po najboljših močeh."

Z zmago v Nemčiji bi si Krimovke zagotovile dobro izhodišče pred tekmo z Györijem naslednji teden na Kodeljevem, ki bo verjetno odločilna v boju za drugo mesto v skupini.

Drugi del, 4. krog, skupina 1, sobota:
GYÖRI (MAD) - LARVIK (NOR)

Nedelja ob 14.00:

LEIPZIG (NEM) - KRIM MERCATOR

Larvik 6, Györi 4, Krim Mercator 2, Leipzig 0.


Skupina 2, sobota:
DINAMO VOLGOGRAD (RUS) - VALCEA (ROM)
HYPO - VIBORG (DAN)

Valcea 6, Viborg 4, Volgograd 2, Hypo po 0.