Kakovost je na slovenski strani, a to bo treba potrditi tudi na igrišču. Aleš Pajovič (levo) je skupaj z Urošem Zormanom v dresu Ciudad Reala osvojil naslov evropskih prvakov. Foto: EPA
Kakovost je na slovenski strani, a to bo treba potrditi tudi na igrišču. Aleš Pajovič (levo) je skupaj z Urošem Zormanom v dresu Ciudad Reala osvojil naslov evropskih prvakov. Foto: EPA
Gorazd Škof in Vid Kavtičnik
Se bosta Gorazd Škof in Vid Kavtičnik veselila tudi v soboto okoli 20. ure? Foto: EPA

Po prvi tekmi v Zlatorogu (33:33) je jasno, da je vrag vzel šalo. Neuvrstitev na skoraj "domače" prvenstvo, ki bo januarja na Hrvaškem, bi bila velika blamaža, česar se zaveda tudi selektor Miro Požun: "Pričakujem zmago, vsak drug razplet bi bil za vse velik neuspeh. Ni nam treba preveč govoričiti, na Slovaškem enostavno moramo prikazati veliko boljšo predstavo bodisi v obrambi ali napadu."

Tokrat ne bodo imeli toliko prostora
Na prvi tekmi je Slovence uničila zunanja linija Peter Kukučka-František Šulc-Daniel Valo. Kako jih ustaviti? "Vsem trem omenjenim igralcem smo dali preveč prostora, ki so ga znali izkoristiti, na Slovaškem ga bodo zagotovo imeli manj. Na zmago lahko računamo le v primeru, če bo naša obramba na višji kakovostni ravni, prav tako računam na večji učinek naših vratarjev. Na celjski tekmi so dobro zaustavljali strele s črte in krilnih položajev, njihov učinek obramb strelov z zunanjih položajev pa je bil zelo slab," je dejal Požun, ki znova ne bo mogel računati na poškodovanega Jureta Natka, vsi drugi pa so nared in odločeni, da Sloveniji priigrajo šesto uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo od 16. januarja do 1. februarja prihodnje leto v šestih hrvaških mestih: Zagrebu, Splitu, Zadru, Varaždinu, Poreču in Osijeku.

Tekma v Levicah na južnem Slovaškem se bo začela ob 18.00, sodil pa jo bo nemški sodniški par Frank Lemme/Bernd Ullrich. Delegat bo Rus Genadij Oseretin.

A. V.