Prvenstvo se počasi začenja. Foto: EPA
Prvenstvo se počasi začenja. Foto: EPA
Sergej Rutenka
Sergej Rutenka je pozabil na spore pred začetkom prvenstva. Foto: RTV SLO

Srebrni vitezi so na svoji koži sami okusili pozitivni vpliv organizacije prvenstva, saj so pred dvema letoma v Ljubljani osvojili srebro. Selektor Slavko Ivezič svoje varovance opozarja na strpno igro, v obrambi bo postavil različico 5-1.

Ivezič: "Hitro izvajajo center"
"Najbolj si želim začetka tekme in prepričan sem, da bo s prvim sodniškim žvižgom nervoza popustila. Zavedamo se vseh dobrih in slabih lastnosti Švicarjev. Imajo višino in hitrost, obramba 6-0 zna marsikomu povzročiti veliko preglavic, njihova posebnost pa je tudi hitro izvajanje centra," je nasprotnika ocenil Ivezič.

Belorus v slovenski vrsti Sergej Rutenka je bil v svoji napovedi kratek in jedrnat: "Pred dvobojem ne smemo razmišljati, ali smo boljši ali slabši od Švicarjev. Na igrišču enostavno moramo dati vse od sebe." Za razliko od prejšnjega prvenstva bosta več priložnosti dobila dva in ne vsi trije vratarji. Ivezič izbranega para ni hotel razkriti.

Ehret: "Slovenci so favoriti"
Švicarji so pred prvenstvom odigrali serijo pripravljalnih tekem, premagali pa so le Portugalce. Reprezentanco vodi Nemec Arno Ehret, ki vlogo favoritov prepušča Slovencem: "Slovenski rokometaši so kakovostnejši, predvsem pa veliko izkušenejši, kar je na takšnih turnirjih lahko odločilnega pomena. V primerjavi z EP v Sloveniji smo ostali brez nekaterih izkušenih igralcev, tega problema pa še vedno nismo rešili. Pričakujem težko tekmo in ugoden izid, čeprav so Slovenci favoriti."

Spored, četrtek:

Skupina A, ob 17.30:
POLJSKA - UKRAJINA
Ob 20.15:
SLOVENIJA - ŠVICA

Skupina B, ob 15.45:
NEMČIJA - ŠPANIJA
Ob 18.00:
FRANCIJA - SLOVAŠKA

Skupina C, ob 18.00:
SČG - ISLANDIJA
Ob 20.15:
DANSKA - MADŽARSKA

Skupina D, ob 17.00:
HRVAŠKA - PORTUGALSKA
Ob 19.10:
RUSIJA - NORVEŠKA