Andrea Penezić je bila s sedmimi goli najboljša Krimova strelka ob zmagi nad Podravko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrea Penezić je bila s sedmimi goli najboljša Krimova strelka ob zmagi nad Podravko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rikke Skov
Rikke Skov (z žogo) in soigralke bodo v Stožice prišle po zmago. Foto: EPA

Viborg je v zadnjih petih letih kar trikrat osvojil Ligo prvakov (2006, 2009, 2010). Leta 2006 je v finalu ugnal prav Krim. Da Danke tudi letos merijo visoko, so pokazale v prvem krogu, ko so s 34:28 ugnale norveški Larvik, aktualne evropske prvakinje.

Tiselj: Viborg najuspešnejša ekipa, odkar sem v rokometu
"Viborg je najuspešnejša ženska ekipa, odkar sem jaz v ženskem rokometu. Lani je imel najslabšo sezono, kar je bila posledica v eni meri tega, da so odšle najbolj kakovostne igralke, sestri Lunde in Bojana Popović, noseča je bila tudi Grit Jurack, prišlo pa je tudi do določene zasičenosti, harmonija ni bila več prava. Ob tem je udarila še recesija, ki je pustila določene posledice," se je trener Krima Tone Tiselj ozrl na slabo lansko sezono danske ekipe, ki je obstala v prvem delu.

Ačimovićeva iz Viborga v Krim
"V to sezono so šli malce drugače, malce bolj zadržano. Igralski kader so zmanjšali, odšli sta Gorica Ačimović, Maja Savić, dobili pa so eno zvezdnico, Švedinjo Isabelle Güllden, in nekatere mlajše danske igralke. Harmonija je zdaj znova dobra. Tu pa so še starejše igralke, ki so že vse osvojile. Tu so Camilla in Henriette Mikklelsen, Rikke Skov, Jurackova, Cristina Varzaru, Anja Althaus, Marit Frafjord, Johanna Ahlm, Tunizijka Mouna Chebbah, Maria Frisker ... Za sabo imajo ogromno kakovostnih tekem, tudi že v tej sezoni. Skozi to so gradili igro in odnose, proti Larviku pa pokazali svojo pravo moč. Na vseh položajih so zelo kakovostni," tekmeca hvali Tiselj, ki pa se petkovega obračuna veseli.

"Osebno se te tekme zelo veselim, saj bo ta tekma dala določene odgovore na to, kaj so naše igralke sposobne storiti proti najbolj kakovostnim ekipam in kakšen karakter imajo. Verjamem, da pravega. Taktični načrt pa še gradimo, o tem bomo odločali v sredo in četrtek," je na novinarski konferenci v Stožicah sklenil Tiselj.

Ključ do uspeha strpnost v napadu
Organizatorka igre Krima Alja Janković pa ključ do uspeha vidi v potrpežljivosti: "Morale bomo biti strpne v napadu, bolj organizirane. Ne smemo prehitro zaključevati. Če pa bomo v vsak napad šle malce agresivneje, se bodo odprle tudi možnosti za strele na vseh položajih. Hkrati pa bo vračanje v obrambo ključnega pomena, saj njihova krila zelo hitro stečejo v protinapad."

Tekma v Stožicah se bo začela ob 18.00, vstopnice pa stanejo od dva do pet evrov. Srečanje bosta sodila Romuna Bogdan Nicolae Stark in Romeo Mihai Stefan.

LIGA PRVAKOV, 2. krog
Skupina B, petek ob 18.00:
KRIM MERCATOR - VIBORG
Sobota:
LARVIK - PODRAVKA

Vrstni red: Viborg in Krim Mercator po 2, Podravka in Larvik 0 točk.