Fredi Radojković je prepričan, da se bodo Koprčani uvrstili v finale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Fredi Radojković je prepričan, da se bodo Koprčani uvrstili v finale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

pomerili z ekipo Jeruzalem Ormož.

Drugi polfinalni par je Celje Pivovarna Laško - Maribor Branik. Na žrebu v Termah Olimia so pripravili uvod v zadnje dejanje pokala Slovenije v moški konkurenci. Gostitelj turnirja bo Podčetrtek, organizator v tamkajšnji novi športni dvorani, v kateri je prostor za 1.000 gledalcev, pa bo celjski klub.

Za zdaj se pri Rokometni zvezi Slovenije še niso določili, kdo bo v soboto igral v prvem (ob 16.30) in kdo v drugem polfinalnem dvoboju (19.00), saj je odločitev povezana s televizijskim prenosom. Zmagovalca tekem se bosta v nedeljo ob 20. uri pomerila v velikem finalu, že ob 17.30 pa bo tekma za tretje mesto med poražencema polfinalnih obračunov.

Radojković zadovoljen z žrebom
"Z žrebom sem zadovoljen. Verjamem, da se bomo uvrstili v finale in prav tako verjamem v ubranitev naslova," je dejal trener branilcev lovorike Fredi Radojković. V prejšnji sezoni so Koprčani v finalu premagali Gorenje Velenje z 22:20. Za Cimos je bila to tretja zmaga v pokalih po sezonah 2007/08 in 2008/09. Lanski finala se je v tej sezoni ponovil že novembra v osmini finala, Cimos Koper pa je takrat zmagal s 27:21.

Največ, kar 14 pokalnih lovorik v Sloveniji imajo celjski rokometaši, Cimos ima tri, druga udeleženca letošnjega zaključnega turnirja Maribor Branik in Jeruzalem Ormož pa sta še brez končne pokalne zmage.

ZAKLJUČNI TURNIR, Podčetrtek

Polfinale, 3. marca:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MARIBOR BRANIK

CIMOS KOPER - JERUZALEM ORMOŽ


Nedelja, 4. marca, ob 20.00:
FINALE

Ob 17.30:
TEKMA ZA 3. MESTO