Kot leta 2019 se bosta vodilna slovenska kluba soočila v polfinalu pokala Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Kot leta 2019 se bosta vodilna slovenska kluba soočila v polfinalu pokala Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Polfinala v Športni dvorani Slovenj Gradec bosta na sporedu v soboto, 14. maja. Točni uri tekem bosta znani naknadno. Tekma za tretje mesto se bo v nedeljo začela ob 15.00, veliki finale z neposrednim prenosom na TV Slovenija 2 pa ob 17.30.

Ples kroglic je v polfinalni par znova postavil velenjsko in celjsko zasedbo, ki sta se za vstop v finale udarili tudi na zadnjem zaključnem turnirju leta 2019 v Novem mestu. Tedaj so bili uspešnejši rokometaši iz Šaleške doline (29:27), ki so pozneje osvojili tudi pokalni naslov.

Drugi par sestavljata edini posavski prvoligaš iz Dobove. Nasproti mu bo stalo škofjeloško moštvo, ki se je v polfinale zavihtelo po dolgih 17 letih.

Slovensko moško pokalno tekmovanje bo nove prvake dobilo prvič po letu 2019, saj je v zadnjih dveh sezonah vmes posegla svetovna zdravstvena situacija. V dosedanjih 28 sezonah so največ naslovov osvojili Celjani, ki so bili uspešni 21-krat. S tremi naslovi jim sledi nekdanji koprski Cimos, dva ima v svojih vitrinah velenjsko Gorenje, po enkrat sta bila uspešna še nekdanja Gold Club in Mobitel Prule 67.


ROKOMET – POKAL SLOVENIJE (M)

SKLEPNI TURNIR, Slovenj Gradec

POLFINALE, sobota, 14. maja:
DOBOVA – URBANSCAPE LOKA

GORENJE VELENJE – CELJE PIVOVARNA LAŠKO

ZA 3. MESTO:

nedelja, 15. maja, ob 15.00

FINALE:

nedelja, 15., maja, ob 17.30
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.