Marko Bezjak je bil s sedmimi goli prvi strelec Gorenja. Foto: Aleš Fevžer
Marko Bezjak je bil s sedmimi goli prvi strelec Gorenja. Foto: Aleš Fevžer
Gorenje v drugem polčasu strlo odpor Metalurga

Po težavah v prvem polčasu je Gorenje v nadaljevanju stopnjevalo ritem in izkoristilo slab dan vratarja Darka Stanića. Razlika je narasla na šest golov in ni veliko manjkalo, pa bi slovenski prvaki tekmecem vrnili za visok poraz v Skopju, kar bi jim še bolj odprlo pot do 2. mesta v predtekmovalni skupini C in s tem do lažjega nasprotnika v osmini finala.

Ob polčasu izenačeno (10:10)
Začetek ni bil obetaven. Gorenje je zaostajalo tudi za tri gole (2:5), a so po 15 minutah le izenačili na 6. Jure Dolenec je v 24. minuti po "cepelinu" zadel za 9:7, Marko Bezjak pa je s prodorom povišal na 10:7. Sledilo je spet obdobje makedonske ekipe. Renato Vugrinec je postavil izid polčasa (10:10), v katerem Gorenje nikakor ni znalo unovčiti trenutkov, ko je imelo številčno prednost, prav tako tudi ne slabega dne vratarja Stanića.

Vodstvo naraslo na šest golov
V drugem polčasu je velenjski stroj pod taktirko Marka Bezjaka kmalu začel mleti. Klemen Cehte je z bombo z desetih metov povišal na 13:11. Metalurg se je še lahko vrnil (13:13), nato pa je Rdeča dvorana videla rumeni šov. Bezjak je po protinapadu povišal na 18:14. Pri vodstvu 21:15 je zadišalo celo po zmagi za sedem golov (v Skopju je bilo 30:23 za makedonsko ekipo), a so se gostje spet zbrali. Jure Dolenec je dobre tri minute pred koncem z zadetkom za 22:17 potrdil zmago.

Obramba dobila le 19 zadetkov
"Maksimalno smo odigrali in vse čestitke fantom, saj je za njimi naporen teden - Krka, Cimos in Metalurg. Upoštevali so vse napotke," je bil zadovoljen trener Branko Tamše. Marko Bezjak je izpostavil odlično obrambo in zrelo igro: "Ob takšni obrambi je bilo dovolj, da smo dosegli 23 golov. Ob polčasu smo si rekli, da je treba še naprej garati v obrambi in doseči čim več lahkih zadetkov. Uspelo nam je, igrali smo pametno in zasluženo zmagali."

Liga prvakov, 8. krog, skupina C:
GORENJE - METALURG 23:19 (10:10)

Gorenje:
Gajić, Taletović, Melić 2, Bezjak 7, Pucelj, Dolenec 5 (2), Cingesar, Cehte 3, Miklavčič, Gaber 1, Golčar, Dobelšek, Gams 5, Bajram, Ovniček, Dujmović.

Metalurg Skopje: Stanić, Angelov, Rakčević 2, Levov, Dimovski, Vugrinec 2, Georgievski 1, Kozlina, Manaskov 6, Mirkulovski 1, Markoski, Mojsoski, Doder, Mojsovski 7 (4), Jonovski, Alušovski.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), Metalurg Skopje 5 (4).

Izključitve: 8 minut; 10 minut.

2.000 gledalcev.

VIVE KIELCE - ST. PETERSBURG 30:29 (20:14)
Zorman dva zadetka za Kielce.

Nedelja:
CHAMBERY - SILKEBORG

Vrstni red: Kielce 16, Gorenje 12, Metalurg 10, Silkeborg 6, St. Petersburg 2, Chambery
0 točk.

POKAL EHF (M), skupinski del, skupina A, 1. krog:
CIMOS KOPER - LA RIOJA 25:21 (13:11)
Rapotec 5, Gavranović in Krivokapić po 4.

Gorenje v drugem polčasu strlo odpor Metalurga