Za nedeljski obračun je na voljo le še okoli 150 vstopnic. Foto: Dejan Tamše
Za nedeljski obračun je na voljo le še okoli 150 vstopnic. Foto: Dejan Tamše
Ivan Čupić
Ivanu Čupiću Ciudad Real predstavlja poseben izziv. Foto: Dejan Tamše
Velenjčani pričakujejo favorite Lige prvakov

Šterbik, Hombrados, Kallman, Abalo, Entrerrios, Fernandez, Metličić, Dinart je le nekaj imen, ki pričajo o vrhunskosti moštva, prvega favorita za naslov tudi na vseh stavnicah. Španci v letošnji Ligi prvakov (10 tekem) in španskem prvenstvu, kjer so nanizali 22 zmag, še niso izgubili. Edini poraz so doživeli pred dnevi v domačem pokalu proti Ademar Leonu.

Trener Velenjčanov Branko Tamše si utvar o presenečenju ne dela: "Ni treba izgubljati besed o nasprotniku, ki prihaja v Velenje. Imajo odlično ekipo, skrbno izbrano in trenerja Dušebajeva, po mojem mnenju najboljšega trenerja na svetu. Verjetno bodo že na prvi tekmi želeli rešiti vse dvome, toda mi se bomo skušali dobro pripraviti na njih in iztržiti maksimum, kar lahko."

Čupić si je želel prav Ciudad Real
Generalka pred obračunom v Rdeči dvorani ni uspela, saj je Gorenje na prvenstveni tekmi v sredo le remiziralo v Ormožu. Krilni igralec Ivan Čupić si želi dokazovanja.: "Tekmo z Ormožem je treba čim prej pozabiti. Sreča je bila tokrat na naši strani, saj smo po katastrofalni igri na koncu vendarle dobili točko, čeprav smo vmes že zaostajali za osem golov. Kar se Reala tiče, sem si jih ves čas želel prav jaz, da se končno vidi, kaj pomenimo, kam sodimo in koliko nam še manjka. Igrati pa moramo svojo igro in čim dražje prodati svojo kožo."

Tekma se bo začela ob 18.30 z neposrednim prenosom na drugem programu Televizije Slovenija.

Nedelja ob 18.30 (TV SLO 2):
GORENJE VELENJE - CIUDAD REAL

Sobota:
KOLDING - MONTPELLIER
ZAGREB - BARCELONA
KIELCE - HSV HAMBURG
VALLADOLID - RHEIN-NECKAR LÖWEN
Nedelja:
KOPENHAGEN - KIEL
CONSTANTA - VESZPREM
REALE ADEMAR - ČEHOVSKI MEDVEDI

Povratne tekme bodo 3. in 4. aprila.

Velenjčani pričakujejo favorite Lige prvakov