Foto:
Foto:
Marina Vergeljuk je bila v Nemčiji dobro razpoložena.
Tone Tiselj

V dvoboju ekip, ki na turnirju v Leipzigu še nista bili poraženi, je bil izid zadnjič izenačen na 9, na odmor pa so Ljubljančanke že odšle s petimi goli prednosti (18:13), potem ko je Tanja Oder odlično zamenjala Natalijo Derepasko.

V drugem polčasu je razlika narasla celo na 12 golov, Tisljeve varovanke pa so se kar poigravale z Avstrijkami. Po šest golov so dale Natalija Derepasko, Olena Jacenko in Olga Čečkova. V vratih je blestela Luminuta Dinu.

Uspeh v Nemčiji je drugi superpokal v zgodovini Krima, prišel pa je veliko bolj nenadejano kot tisti leta 2002. Posebnih priprav namreč ni bilo, poleg tega pa je bilo veliko težav s poškodbami. Očitno je ekipa tudi v takem stanju sposobna največjih dosežkov, kar je dober znak pred začetkom Lige prvakinj.

Finalna tekma superpokala:
KRIM MERCATOR - HYPO 32:20 (18:13)
Derepasko, Jacenko in Čečkova po 6, Vergeljuk 5, Bodneva in Oder po 4, Kurent, Sjukalo in Dajčman po 1; Rotis 11 ... Logvin 1.

Za tretje mesto:
LEIPZIG - KOMETAL 27:26 (14:16)

Ljudmila Bodneva je najboljša igralka turnirja, Luminita Dinu pa vratarka.

Tone Tiselj, trener Krima: "V štirih dneh smo odigrali tri težke tekme, naše zmagoslavje v Leipzigu pa je zasluženo. V finalu smo imeli le v uvodnih minutah nekaj težav, nato pa smo uveljavili vse naše prednosti: izkušnje, večjo izbiro kakovostnih igralk, znanje in predvsem novitete v napadu. Zmagoslavje v Leipzigu je lepa popotnica za naprej, veseli pa me, da so se po dolgi odsotnosti vrnile nekatere poškodovane igralke."

Luminita Dinu, igralka Krima: "Na tukajšnji turnir zaradi evropskega prvenstva na Madžarskem nismo prišle optimalno pripravljene, kljub temu pa je naše zmagoslavje zasluženo. V finalni tekmi smo povsem zasenčile Avstrijke, naša zmaga v nobenem trenutku ni bila ogrožena."

Gunnar Prokop, Hypo: "To je sijajno organizirani turnir, bržkone najboljši na svetu. Po mojem mnenju se je odločilni trenutek na dvoboju zgodil v začetku drugega polčasa, ko sta nemška sodnika izključila tri naše igralke, Ljubljančanke pa so si priigrale prednost petih, šestih golov. Menim, da so bile te odločitve prestroge."