Miro Požun je z mislimi že na tekmi proti Belorusiji. Foto: MMC RTV SLO
Miro Požun je z mislimi že na tekmi proti Belorusiji. Foto: MMC RTV SLO

Vrhunca rokometnega praznika bosta tekmi članskih reprezentanc. Ženska izbrana vrsta se bo pomerila z Italijo (18.00), moška pa s Slovaško (20.00). Moška reprezentanca bo v tem mesecu igrala štiri kvalifikacijske tekme za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo januarja prihodnje leto priredila Avstrija, ženska pa se pripravlja za bližnje univerzitetne in sredozemske igre.

Vrstijo se odpovedi
Selektor moške reprezentance Miro Požun se pred dvema kvalifikacijskima tekmama z Belorusijo ter po eni z Nemčijo in Izraelom v zadnjem času sooča z valom odpovedi: po Alešu Pajoviču so za bližnjo akcijo dokončno izgubljeni Vid Kavtičnik, Gorazd Škof, David Špiler in Rok Praznik, verjetno pa tudi Miladin Kozlina, ki je danes opravil ultrazvok.
Reprezentančnim pripravam danes pridružili Jure Dobelšek, Boštjan Kavaš, Matjaž Mlakar in Uroš Zorman, tako da lahko igralci na treningih vsaj odigrajo medsebojno tekmo. Kmalu se bo reprezentanci pridružil Nenad Bilbija, Jure Natek pa šele v ponedeljek.

Zelo pomembna bo tekma z Belorusi
"Sobotna tekma s Slovaško za nas ne bo tako pomembna, zaradi tega bodo priložnost dobili vsi igralci. Bolj smo osredotočeni na sredino tekmo, ko na Kodeljevo prihaja Belorusija. Stanje v reprezentanci ni najboljše, a cilji ostajajo nespremenjeni - želimo se uvrstiti na evropsko prvenstvo," je dejal Požun, medtem ko je Luka Žvižej dodal: "Vzdušje znotraj reprezentance je dobro, to lahko zatrdim po nekaj opravljenih treningih. V sredo nas čaka bržkone najbolj pomembna tekma v tem kvalifikacijskem ciklusu za nastop na evropskem prvenstvu, ki si ga ne želim ogledati prek malih ekranov."

Pori bo ponudil priložnost vsem igralkam
Slovenska ženska reprezentanca trenira že od prejšnje srede, selektor Primož Pori pa ima na voljo številne igralke, ki se pripravljajo za univerzitetne igre v Ljubljani (od 15. do 21. junija) ter sredozemske igre v italijanski Pescari (od 26. junija do 5. julija). "Dekleta pridno vadijo, za bližnjo tekmo z Italijo pa bom priložnost za dokazovanje ponudil vsem igralkam," je dejal Pori.

Spored tekmovanja:
9.00 Vzhod - Zahod (U-15, moški)
10.00 Vzhod - Zahod (U-15, ženske)
11.00 Vzhod - Zahod (U-17, moški)
12.00 Vzhod - Zahod (U-17, ženske)
13.00 Vzhod - Zahod (U-19, moški)
14.30 Vzhod - Zahod (U-19, ženske)
16.00 U-21 - Slovenija B (moški)
18.00 Slovenija - Italija (članice)
20.00 Slovenija - Slovaška (člani)

C. R.