Foto:
Foto:

Trener Miro Požun je po tekmi s Flensburgom ostal brez Renata Vugrinca (udarec v ledvico) in Edija Kokšareva (zlom prsta). Slednji bi moral počivati šest tednov, a je po Požunovih besedah tako motiviran, da bi zaigral celo "brez prsta".

Žreb nam je namenil uglednega nasprotnika, ki ima v svojih vrstah Špance, Norvežana, Danca, Rusa, Hrvata in Slovenca Uroša Zormana, skratka, to je mednarodna zasedba, ki sodi v evropski vrh. Njihova zunanja linija je zelo visoka, v napadu so zelo ustvarjalni," je nasprotnika opisal Požun.

Ekipi sta se v Ligi prvakov že srečevali, vedno pa so krajšo potegnili Španci. V pripravljalnem obdobju pred letošnjo sezono sta se moštvi srečali na Slecker pokalu, kjer so slavili Španci: "Letošnji poraz ni pravo merilo razmerja med ekipama, saj smo takrat bili precej oslabljeni. Tudi Ademar je bil oslabljen, a ne tako kot mi. Njihovo pravo vrednost smo spoznali po ogledu tekme Lige prvakov proti Montpellierju. Prikazali so vrhunski rokomet, v katerem so prikazali odlično obambo 6-0."

Prvi mož na celjski klopi napoveduje standardno obrambo 5-1, v rezervi pa ima tudi različico 6-0. Požun zatrjuje, da bodo tako kot vse tekme v Ligi prvakov, tudi to odigrali na zmago. Slovenski prvaki so v letošnji sezoni še brez poraza, a tokrat tudi minimalen poraz ne bi bil usoden. Požun pa računa tudi na to, da bodo njegovi varovanci v dveh dvobojih boljši od Špancev.