196 cm visoki Igor Kos je do zdaj igral že v  Gold Clubu, Zagrebu, Livryju, Chamberyju, Flensburgu in Creteilu. Foto: www.rk-celje.si
196 cm visoki Igor Kos je do zdaj igral že v Gold Clubu, Zagrebu, Livryju, Chamberyju, Flensburgu in Creteilu. Foto: www.rk-celje.si

29-letni desni zunanji igralec, ki je za hrvaško reprezentanco zbral 47 nastopov, bo v Celju ostal vsaj dve sezoni, potem pa lahko ali klub ali igralec pogodbo prekineta. Kos je slovenskim ljubiteljem rokometa že znan, saj je nekoč branil barve Gold Cluba. To sezono igra za francoski Creteil in je trenutno med desetimi najboljšimi strelci prvenstva.

Potem ko je že pred časom zvestobo Celjanom obljubil srbski krožni napadalec Alem Toskič, še pred njim pa reprezentant Bosne in Hercegovine Mirsad Terzić, so tako slovenski prvaki našli še eno okrepitev na področju nekdanje Jugoslavije.

Vodstvo Celja Pivovarne Laško je v sredo od Nemške rokometne zveze prejelo uradni zahtevek za izdajo mednarodnega transferja (certifikata) za Gorazda Škofa. V njem je zapisano, da je Škof podpisal pogodbo z Magdeburgom od 1. julija 2007 do 30. junija 2009.

Istočasno so še zapisali, da ima Škof z moštvom aktualnih državnih prvakov sklenjeno pogodbo do 25. junija 2009. Celjani nameravajo prošnjo za izdajo Škofovega certifikata zavrniti. Ob pomoči odvetnika bodo odgovor na Nemško rokometno zvezo poslali do ponedeljka.

C. R.