Legendarni Heiner Brand se po izjemnih uspehih tokrat ukvarja z jeznimi veterani in poškodovanimi mladci. Foto: Reuters
Legendarni Heiner Brand se po izjemnih uspehih tokrat ukvarja z jeznimi veterani in poškodovanimi mladci. Foto: Reuters
Pascal Hens
Slovenija bo imela zaradi odsotnosti dvometraša Pascala Hensa eno (veliko) skrb manj. Foto: EPA
Kako premagati svetovne prvake?

Slovenija je v obljubljeni deželi brez večjih težav osvojila prvi par točk, potem ko je zmagala s 36:28, še bolj prepričljivo pa so kvalifikacije za Euro 2010 začeli svetovni prvaki, ki so v Wetzlarju ugnali Bolgarijo z 42:11.

Prevetrena nemška vrsta
V mestu ob Savinji lahko v poznih nedeljskih popoldanskih urah pričakujemo vrhunski rokometni spektakel. Nemški selektor Heiner Brand se je po letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu lotil "rekonstrukcije" izbrane vrste - v njej ni več Christiana Schwarzerja, Henninga Fritza, Floriana Kehrmanna, Christiana Zeitza in drugih nemških zvezdnikov. Zaradi poškodb pa brkati Brand ne more računati na kopico igralcev, najbolj pa zagotovo pogreša "ostrostrelca" Pascala Hensa.

"V Sloveniji se težko zmaguje"
"Proti Sloveniji bomo igrali brez pritiska. Pri njihj e težko zmagati že s popolno ekipo, kaj šele s takšno, kot jo imamo zdaj," se je pred potjo v Celje povedal Brand, ki se sicer z veseljem spominja leta 2004, ko so njegovi fantje v prepolnem Tivoliju v finalu evropskega prvenstva premagali izbrance Toneta Tislja.

Bo Zorman pripravljen v nedeljo?
Domača izbrana vrsta bo nastopila brez Matjaža Brumna, Luke Žvižeja, Ognjena Backoviča, Jureta Dobelška in Miladina Kozline, v reprezentanco pa se bržkone vrača Uroš Zorman, ki na prvem obračunu z Izraelom zaradi nezaceljene poškodbe mišice ni nastopil.

Slovenija: Rezar, Kozomara, Miklavčič, Koražija, Kavtičnik, Mlakar, Natek, Skube, Škof, Špiler, Praznik, Pajovič, Gajič, Cehte.

Nemčija:
Heinevetter, Lichtlein, Roggisch, Klein, Müller, Preis, Tiedtke, Christophersen, Rojewski, Grafenhorst, Kraus, Sprenger, Kaufmann, Haas.

V skupini 5 poleg Slovenije in Nemčije igrajo še Belorusija, Bolgarija in Izrael. Na prvenstvo, ki ga bo od 19. do 31. januarja leta 2010 gostila Avstrija, se uvrstita prvouvrščeni moštvi.

Nedelja ob 17.00 (Celje):
SLOVENIJA - NEMČIJA

BOLGARIJA - IZRAEL

Lestvica:                             
NEMČIJA           1  1 0 0 +31 2 točki
SLOVENIJA         1  1 0 0 +8  2      
BELORUSIJA        -  - - -  -  -      
IZRAEL            1  0 0 1 -8  0      
BOLGARIJA         1  0 0 1 -31 0      

T. G.

Kako premagati svetovne prvake?